Забраняват песен за Ромелу Лукаку, била расистка


Забраняват песен за Ромелу Лукаку, била расистка
Снимка: Gulliver/GettyImages

1644 0

Организацията, която се бори с расизма в английския футбол - Kick It Out, задейства процес по забрана на песен за нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку.

От Kick it Out са се свързали с клуба и настояха ръководството на "червените дяволи" да въведе контрол и феновете на тима повече да не пеят тази песен.

В нея става въпрос за голмайсторските умения и мощта на белгиеца. Според членовете на Kick It Out обаче тази част има дискриминационен характер. По време на домакинството за Купата на лигата на Юнайтед срещу Бъртън днес стюардите на стадиона първо ще говорят с привържениците по случая, а след това и ще следят изкъсо дали някой ще започне да пее песента, съобщава "Daily Mail".

Какво гласи официалното изявление на Kick it Out:

"Свързахме се с Манчестър Юнайтед по този въпрос и ще работим в тясно сътрудничество с клуба и Футболната асоциация, за да гарантираме бързата реакция. Ако получим някакви сведения за скандирания с дискриминационен характер, те веднага ще бъдат предадени на управляващия орган и извършителите могат да очакват наказания".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички