За 16-и път този сезон: Челси загуби точки и срещу Брентфорд, супергол беляза мача (ВИДЕО)


За 16-и път този сезон: Челси загуби точки и срещу Брентфорд, супергол беляза мача (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1119 0

Челси и Брентфорд завършиха 2:2 в едно от лондонските дербита на 27-ия кръг на Висшата лига. Николас Джаксън откри резултата в 35'. Мадс Рурслев възстанови равенството в 50'. В 69' Йоан Уиса вкара страхотен гол за 2:1. Дисаси отбеляза 7 минути преди края за крайния резултат.

Любопитното е, че само двама играчи са направили 5+ асистенции във Висшата лига за Челси този сезон. И това са Коул Палмър и Мало Густо. Статистиката показва, че тимът на Маурисио Почетино губи точки за 16-и път този сезон. В момента те са 11-и в таблицата на Висшата лига.Брентфорд е петнадесети с 26 точки.

"Сините" стигнаха до първото опасно положение, като Коул Палмър пусна топката към Енцо Фернадес, а той отклони с едно докосване, но защитата на домакините се справиха.

Точно преди изтичането на половин час игра Джаксън бе изведен великолепно от Енцо Фернандес. Той успя да преодолее и вратаря, но бранител изчисти от голлинията. Все пак нападателят успя да реализира в 35'. Тогава засече с глава подаване на Мало Густо и не остави шансове на Марк Флекен.

Второто полувреме започна отлично за домакините. 5 минути след подновяването на играта Айвън Тони успя да центрира, а отбраната на Челси подцени ситуацията. Мадс Рурслев успя да се възползва от отбита топка и реализира за 1:1. 3' след това удар на Витаялий Янелт срещна страничния стълб на Джордже Петрович.

В 60' Коул Палмър бе близо до гол, но ударът мина покрай вратата. Вместо това в 69' "пчеличките" стигнаха до обрат. Центриране отляво на Серхио Регилон не бе изчистено, а топката се оказа изключително удобна за Йоан Уиса, който със страхотна задна ножица вкара за 2:1.

Челси стигна до ново равенство в двубоя в 83' след корнер. Аксел Дисаси засече топката сглава за 2:2 след подаване на Коул Палмър. Минути след това влезлият като резерва Рахийм Стърлинг можеше да донесе победата, но вместо това се отчете с пропуск.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички