Разкритие: Владимир Путин е имал "мръсна" следа в трансфера на Аршавин в Арсенал


Разкритие: Владимир Путин е имал "мръсна" следа в трансфера на Аршавин в Арсенал
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3211 0

Президентът на Русия Владимир Путин е накарал Арсенал да "кихне" двойно по-голяма сума, която е искал да плати за играч.

Влияните на Владимир Путин в сделката

Гореспоменатото твърдение е направено в автобиографията на Джон Смит от 2016 година "The Deal", където се предполага, че Владимир Путин не е бил впечатлен от първото предложение на Арсенал да подпише с Андрей Аршавин през 2009 година.

Още: Микел Артета зарадва почитателите на Арсенал с добра новина, но ги отчая с друга

Изгряващият тогава ас бе звездата на Зенит Санкт Петербург и беше зован като "Следващото голямо нещо" на Русия по онова време, карайки "артилеристите" и Арсен Венгер да се влюбят в него.

Путин е имал пръст в трансфера на Аршавин в Арсенал

Зенит се управлява от държавната компания "Газпром", което означава, че Путин е имал думата в големите трансфери на любимия му клуб. И така, руският президент се е уверил, че първоначалната оферта на Арсенал не си е струвала и е накарал отбора от Северен Лондон да плати двойно повече.

Смит пише, че Арсенал е искал да плати само £7 милиона за Аршавин, но Путин е смятал, че той струва £15 милиона. Путин е взел решението да забави сделката, докато Арсенал не се е съгласил с неговата цена и трансферът не беше уреден до по следния ден от зимния трансферен пазар през 2009 година.

Припомняме, че Аршавин отбеляза четири гола в един мач, когато Арсенал направи равенство 4:4 като гост на Ливърпул през април 2009 година. Това негово представяне обаче бе достатъчно, за да циментира мястото му в историята на тима от  Северен Лондон.

Още: Тристранната шампионска надпревара между Ливърпул, Сити и Арсенал е първата от десетилетие

Рио Фърдинанд е оптимист за Микел Артета в Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички