Във Франция разкритикуваха Аймерик Лапорт, защото предпочете да играе за Испания


Във Франция разкритикуваха Аймерик Лапорт, защото предпочете да играе за Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

2819 0

Решението на централния бранител на Манчестър Сити Аймерик Лапорт да приеме испанското гражданство и да играе за "Ла Фурия", а не за Франция, където е роден, му навлече критики от видни имена и престижни медии. Той има двубои за всички представителни формации на "петлите", записвайки 24 срещи, но не и за мъжкия отбор.

Бранителят има 3 повиквателни от националния селекционер Дидие Дешан, но така и не дебютира, като последният път, в който бе селектиран, е 2019 година, август месец, когато обаче се оттегля поради контузия. Така Лапорт остава разочарован от Дешан и дори му изпраща съобщение, за да получи обяснение, но отговор няма. Оттам идва и решението му да играе за Испания, където минават първите му 7 години от професионалния футбол преди да премине от Атлетик Билбао в Манчестър Сити.

"Лапорт се поддаде на иберийските русалки, въпреки че все още така и не е сложил фланелката на Франция" - пише престижното френско издание "Екип". А изборът на Лапорт стана повод за критика и от видни фигури, тъй като в миналото защитникът се е обяснявал в любов на Франция и е изтъквал желанието си да играе за националния.

"Когато се чувстваш французин, играй за Франция. Ако се чувстваш испанец, играй за Испания. Но не бъди опортюнист" - сподели Жером Ротен.

"Как може да си избереш коя страна да обичаш? Преди той е изтъквал любовта си към Франция и изведнъж си избира Испания" - пък заяви Емануел Пти.

А колко пари прибира Аймерик Лапорт в Манчестър Сити?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички