Въпреки че запази отбора във Висшата лига: Борнемут се раздели с Гари О'Нийл


Въпреки че запази отбора във Висшата лига: Борнемут се раздели с Гари О'Нийл
Снимка: GettyImages

1191 0

Борнемут изненадващо се раздели със своя мениджър Гари О'Нийл. Въпреки че "черешките" комфортно запазиха мястото си в елитната английска Висша лига, наставникът, който бе с основни заслуги за това, няма да продължи да води отбора.

Борнемут финишира с четири поредни загуби (от Челси, Кристъл Палас, Манчестър Юнайтед и Евертън), но въпреки това остана на 15-а позиция - с пет точки над 18-ия Лестър. Отборът приключи шампионата с 11 победи, 6 равенства и 21 загуби.

"Потвърждаваме, че се разделяме със старши треньора Гари О'Нийл. Той напуска клуба след 37 мача през миналия сезон, първоначално като временен наставник, а след това назначен за първи път като старши треньор в кариерата си - през ноември.

Серия от 10 победи и шест равенства във Висшата лига бе достатъчна, за да запази позицията на клуба в елита, осигурявайки оцеляване с четири мача до края след запомняща се серия от резултати през аптил" - написаха от Борнемут, като освен това благодариха на О'Нийл и признаха, че имат сериозни цели за успеха на клуба - както на трансферния пазар, така и извън него.

Още един играч от английската Висша лига пък се разбра с клуб от Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички