Вторият отбор на Лестър върна тима на победния път срещу Уест Хям


Вторият отбор на Лестър върна тима на победния път срещу Уест Хям
Снимка: Gulliver/GettyImages

1830 0

Отборът на Лестър записа важен успех при гостуването си на Уест Хям. „Лисиците“ надделяха с 2:1 при гостуването си на „Лондон Стейдиъм“. Демарай Грей изпусна дузпа за Лестър в началните минути на срещата, но след това гостите стигнаха до успеха чрез голове на Грей и Келеши Ихеаначо. Пабло Форналс пък отбеляза единствения гол за Уест Хям в срещата.

Наставникът на Лестър Брендън Роджърс бе направил цели 9 промени в сравнение с мача с Ливърпул, като Бен Чилуел, Чаглар Союнджу, Джеймс Мадисън и Юри Тилеманс бяха на пейката, а голмайсторът на тима Джейми Варди бе извън групата, тъй като днес жена му роди третото им дете. Двубоят започна силно за Лестър, като в 10-тата минута Келеши Ихеаначо бе изведен зад гърба на отбраната на Уест Хям и бе съборен от вратаря Лукаш Фабиански. Демарай Грей застана зад топката, но ударът му бе спасен от полския вратар. Въпреки пропуска Лестър първи стигнаха до гол в срещата. В 40-тата минута топката бе центрирана в наказателното поле на „чуковете“, като бе свалена с глава от Айосе Перес и попадна в краката на Келеши Ихеаначо, който откри резултата – 0:1! Пет минути по-късно обаче домакините стигнаха до изравнителен гол. Фелипе Андерсон навлезе в наказателното поле на „лисиците“ и намери Пабло Форналс, който разстреля Каспер Шмайхел за 1:1!

Въпреки силният завършек на първата част за „чуковете“, през втората част Лестър отново бяха тимът, който диктуваше събитията на терена. В 56-тата минута „лисиците“ отново излязоха напред в резултата. Айосе Перес записа втората си асистенция в срещата, след като намери Демарай Грей и крилото също се отчете с попадение във вратата на Фабиански, за да направи резултата 1:2! До края на двубоя играчите на Уест Хям опитаха да стигнат до изравнителен гол, но така и не успяха да създадат чисто положение пред вратата на Шмайхел.

Така Лестър се върна на победния път и вече има актив от 42 точки, като със сигурност ще бъде на втората позиция в класирането и след края на този кръг. Загубата бе 4-та поредна за отбора на Уест Хям, като има голяма възможност това да се окаже последният мач на Мануел Пелегрини начело на клуба. „Чуковете“ остават на 17-тата позиция в класирането с 19 точки, като са на едва една точка от опасната зона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички