Всички факти за кариерата на Погба в Манчестър Юнайтед


Всички факти за кариерата на Погба в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1998 0

Пол Погба стана суперзвезда в Ювентус и в националния отбор на Франция, като сега ще се превърне в най-скъпия футболист в историята, защото Манчестър Юнайтед иска да го закупи, а цената е около 145 милиона евро.

Погба бе пренебрегнат от сър Алекс Фъргюсън и кариерата му на "Олд Трафорд" бе прекалено кратка и незначителна, като едва ли някой е предполагал, че той ще се завърне в клуба за рекордна сума пари.

ИБРАХИМОВИЧ ЩЕ ПЛАТИ ТРАНСФЕРА НА ПОГБА

Всъщност, Погба има само седем появи в игра за първия отбор на Манчестър Юнайтед - три във Висшата лига, три в турнира за Купата на лигата и едно в Европа.

На седми октомври 2009 година Манчестър Юнайтед получи разрешение от ФИФА да картотекира Погба в младежкия си отбор, като французинът прави дебют три дни по-късно.

ПОГБА СЕ ДЪРПА, ИСКА В РЕАЛ МАДРИД

Погба участва за първи път с фланелката на тима до 18г. в двубой срещу Крю Александра, като "червените дяволи" губят с 1:2. Французинът обаче е ключова фигура две години по-късно, когато участва в двата мача от финала за Юношеската купа на ФА, а Юнайтед побеждава с общ резултат 6:3 Шефилд Ю и става първият отбор с 10 трофея.

Само четирима футболисти от онзи юношески състав сега са в първия тим на "червените дяволи" - Джеси Лингард, Сам Джонстън, Тайлър Блакет (в момента под наем в Селтик) и Уил Кийн.

ПОГБА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЮНАЙТЕД МНОГО НАД 100 МИЛИОНА

На 19 септември 2011 година сър Алекс Фъргюсън осигурява първия професионален мач на Погба с екипа на Юнайтед - при победата с 3:0 над Лийдс в третия кръг на турнира за Купата на Лигата. Погба играе цялото второ полувреме, като заменя Райън Гигс на почивката. В дебюта си за 'червените дяволи' французинът играе с номер 42, защото предпочитаният от него 6 е зает.

Погба прави дебюта си във Висшата лига на 31 януари 2012 година, когато влиза като резерва в 72-ата минута срещу Стоук на мястото на Хавиер Ернандес при успеха с 2:0 на "Олд Трафорд".

Последната поява на Погба с екипа на Юнайтед е на 18 март 2012 година при 5:0 над Уулвърхемптън. На 3 август 2012 година французинът е представен официално като играч на Ювентус с договор за 4 сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички