Време разделно: Фалкао трябва да се докаже в следващите 30 дни


Време разделно: Фалкао трябва да се докаже в следващите 30 дни
Снимка: Getty Images/Guliver

1839 0

Безспорно трансферът на Радамел Фалкао от Монако в Манчестър Юнайтед донесе много вълнение сред феновете на "червените дяволи", а няколко издания посочиха, че това е ключовият трансфер за възраждането на отбора.

Очакванията към Фалкао обаче не се оправдаха, а нападателят има само един гол до момента през сезона.

Това означава, че за това попадение ръководството на тима е платило близо 10 милиона английски лири - 3.8 милиона заплата (чиста) и 6 милиона за наема.

До април месец в Юнайтед трябва да решат дали да се възползват от клаузата за откупуване на колумбиеца, като към момента шансовете на Фалкао не са особено добри.

Той се възстанови от контузия и твърди, че е на 100% готов за игра, но Луис Ван Гаал продължава да залага на младока Джеймс Уилсън.

До момента Фалкао е почнал в едва 3 мача като титуляр, а често се появява като резерва в заключителните минути на мачовете. Сега обаче може да се открие страхотен шанс за него.

В следващите 30 дни "червените дяволи" имат 7 двубоя, като особено по Коледа програмата на тима е много наситена. Той със сигурност ще получи шанс за изява, като от него ще зависи накъде ще клонят везните за неговото оставане след края на сезона.

Неговата клауза за откупуване е 46 милиона английски лири, като е възможно, дори да не играе като титуляр през настоящия сезон, в Юнайтед да заложат на потенциала Фалкао да върне формата си от преди година и да се превърне отново в "Ел Тигре", който разпечатваше противниковата врата мач след мач, а в определен период го наричаха "най-добрият играч след Меси и Роналдо". 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички