Време е Ливърпул да реши големия проблем: Въпреки фойерверките


Време е Ливърпул да реши големия проблем: Въпреки фойерверките
Снимка: Getty Images

7147 0

Ливърпул успя да вземе така важните три точки от 30-ия кръг, в който посрещна коварния отбор на Брайтън. Победата бе напълно задължителна за отбора още повече предвид факта, че мачът бе току преди големия сблъсък за кръга между Манчестър Сити и Арсенал.

Докога Ливърпул ще смогва да печели по този начин във Висшата лига?

Специализираното издание за региона LiverpoolEcho обаче обърна внимание на любопитен аспект след триумфа с 2:1 на "Анфийлд". В мача "чайките" поведоха в резултата след по-малко от две минути игра и така за пореден път момчетата на Юрген Клоп трябваше да правят пълен обрат.

Ливърпул с пореден обрат за сезона

От цели 67 точки на Ливърпул през сезона - 26 са след като са изоставали в резултата. Това е повече от 1/3 от точките на тима. От британското издание заявиха, че е време мърсисайдци да обърнат внимание на този проблем, защото "въпреки че всеки голям отбор трябва да може да прави обрати, трудно биха станали шампиони, ако изостават толкова често в резултата".

Със сигурност не може да се отрече на отбора на Клоп има изключителна психика и показва наистина впечатляващ характер. От LiverpoolEcho все пак допълват и че на този етап от сезона най-важното е да бъдат печелени точки. "Червените" обаче ще си направят услуга, ако се съвземат в защита и ограничат поне някои от нелепите голове, с които изостават в резултата" - пише изданието.

За финал пък британецът Иън Дойл пише: "Но все пак Ливърпул рядко е правил нещата по лесния начин в ерата на Юрген Клоп. Спечелиха един мач, остават девет. Битката в първенството тече". Колкото и зрелищни да са обратите на Ливърпул - със сигурност са необходими корекции. Кога и дали обаче изобщо ще дойдат и напълно необходима ли са, за да спечелят титлата? Предстои да разберем. Вижте и как Ливърпул за пореден път се доказа като "краля на обратите", а Салах доближи Стивън Джерард (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички