Време беше: Заплашиха Манчестър Сити и Челси с изключване от Висшата лига!


Време беше: Заплашиха Манчестър Сити и Челси с изключване от Висшата лига!
Снимка: Getty Images

1291 0

Правилата са, за да се спазват от всички и това са на път да усетят дори колоси като Манчестър Сити и Челси. От Висшата лига на Англия са дали да се разбере, че двата клуба могат да бъдат извадени от надпреварата, ако се докаже, че сериозно са нарушили финансовия феър плей през последните сезони.

Прекалено много покупки.....

Сити и Челси са обект на детайлни проверки от много дълго време заради страхотните си харчове. "Гражданите" са разследвани по 115 обвинителни точки за последните 14 сезона. Собствениците им дори признаха, че клубът и изобщо цялата "Сити Груп" винаги са оперирали на загуба, което хвърли още повече съмнения, относно чистотата на действията им. 

Още: Три клуба от Англия проявяват интерес към Джамал Мусиала от Байерн Мюнхен

Челси пък потроши над 1 милиард паунда за нови попълнения от лятото на 2022-ра насам и до сега тръбеше, че клубът е абсолютно изряден и се е вписал във всички изисквания чрез разсрочени плащания.

Ман Сити може да бъде изхвърлен от Висшата лига

Оказва се, че това не е точно така. Трима от членовете на комисията, която наказа Нотингам Форест с отнемане на 4 точки, са отправили директно предупреждение към двата отбора. Присъдата обаче не се очаква скоро - най-вероятно целият процес ще започне в края на годината, а крайното решение ще бъде взето до лятото на 2025-та година.

"Дъ Телеграф" наскоро излезе с информация, че Челси трябва да продадат играчи за около 100 млн паунда до края на юни, за да избегнат наказание. Нещо подобно направиха "сините" през миналото лято, когато се разделиха с почти целия си предишен състав, за да могат да привлекат нови футболисти.

Още: Манчестърските отбори се разминаха на полуфиналите за ФА Къп

Разбира се, мярката за изхвърляне на клубовете от Висшата лига е твърде крайна и едва ли ще се стигне до нея. Много е възможно обаче те да бъдат наказани с отнемане на точки, ако вината им се докаже.  

Челси даде 45 млн. за него: Той вкара най-абсурдния автогол в историята на клуба (ВИДЕО)

Ръководството на Челси ще възнагради богато изгряващата звезда Коул Палмър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички