Юнайтед бе спасен от младок, който няма страница в Уикипедия


Юнайтед бе спасен от младок, който няма страница в Уикипедия

4644 0

На Ван Гаал никога не биха му простили отпадането от Лига Европа от отбор като Мидтиланд и ако не бе 18-годишният дебютант Маркъс Рашфорд - Бог знае как щеше да завърши всичко.

След първите 30 минути датчаните водеха с 1:0 (с общ резултат 3:1), след което си вкараха кофти автогол и предизвикаха дузпа, вратарят Андерсен героично спаси. Когато изглеждаше, че Ман Юнайтед е просто проклет, изведнъж блесна Рашфорд. Два гола в средата на второто полувреме и Манчестър Юнайтед все пак оцеля.

Кое е това момче?

Рашфорд се ражда в манчестър на 31 октомври 1997 г. - няколко месеца след преместването на Ван Гаал от Аякс в Барселона и в деня преди мача Манчестър Юнайтед - Шефилд Уензди (6:1), в който Теди Шерингам, Анди Коул и Оле-Гунар Солскяер оформиха по един дубъл.

До мача с Мидтиланд Маркъс нямаше страница в Уикипедия. Неговото име дори липсваше в официалната програма преди мача, която се продаваше на "Олд Трафорд". Впрочем, това е логично, защото Рашфорд попадна в стартовия състав много случайно: Антони Марсиал получи контузия на загрявката и спешно се нуждаеше от смяна.

В резултат на това Маркъс подобри рекорда на Джордж Бест, ставайки най-младия играч на "червените дяволи", вкарал гол в евротурнирите. Той бе на 18 г. и 117 дни, а Бест - на 18 г. и 158 дни.

След мача Ван Гаал бе много щастлив: "През първото полувреме той се движеше много по страничната линия, затова на полувремето му казах да играе близо до вратата и че това ще му помогне да отбележи. И той го направи – два пъти. Това е фантастично".

Рашфорд започнал в малкия клуб Флетчър Мос, който осигури на Манчестър Юнайтед Уес Браун и Дани Уелбек. През 2014 г. Манчестър Сити се опита да вземе младока, но детската привързаност към Манчестър Юнайтед се оказа по-силна.

Англичанинът може да играе на всяка позиция в атака. Обича да е "десетка", може да бъде изтеглен напред, като активно търси топката, без проблем заема мястото на класическия централен нападател.

През миналия сезон в състава на юношеския отбор на МЮ (до 18 г.) Маркъс е вкарал 13 гола в 25 мача, а през септември записа дубъл в първия мач от Юношеската лига на УЕФА срещу ПСВ (3:0). През декември Рашфорд се разписа вече за младежите (до 21 г.)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички