Волфсбург и ПСВ изхвърлиха Юнайтед от Шампионска лига


Волфсбург и ПСВ изхвърлиха Юнайтед от Шампионска лига

2249 0

Манчестър Юнайтед отпадна от Шампионска лига, след като тази вечер загуби с 3:2 гостуването си на Волфсбург в Шампионска лига. В другия двубой ПСВ спечели с 2:1 срещу ЦСКА (Москва) и по този начин спечели второто място, изхвърляйки "червените дяволи" от надпреварата.

Още в 9' Антони Марсиал даде аванс на своите, но до края на полувремето Налдо (14) и Виейриня (30) обърнаха развоя в полза на "вълците".

След почивката имаше куп положения в полза на "червените дяволи", които те не реализираха, но в крайна сметка в 81' падна изравнителен гол. Това стори Галивуги, който си отбеляза автогол. Още в ответната атака обаче домакините реализираха отново от корнер чрез Налдо и се бетонираха на първото място.

Волфсбург събра актив от 12 точки, с което изпревари с 2 пункта ПСВ. "Червените дяволи" с актив от 8 точки ще играят в Лига Европа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4' домакините можеха да открият резултата, след като Андре Шурле се откри в наказателното поле и от отлична позиция можеше да даде ранен аванс на своите, но ударът му беше изключително неточен и мина над вратата, пазена от Де Хеа.

Пропускът на немския национал беше наказан в 10', когато "червените дяволи" успяха да открият резултата. Хуан Мата с прецизен пас намери Антони Марсиал, който с голяма доза хладнокръвие отбеляза във вратата на Бенаглио - 0:1 за "червените дяволи".

Резултатът обаче не се задържа дълго. Само 4 минути по-късно централният бранител на Волфсбург беше на точното място в точния момент и се разписа за 1:1 - страхотен старт на двубоя.

Вихрените атаки към двете врати продължиха и след головете, а в 28' Маруан Фелайни едва не се разписа с глава за 1:2. Само две минути след пропуска му обаче Волфсбург организира страхотна акция, в която с бързи пасове топката стигна до Дракслер, който пусна за Виейриня и бразилецът се разписа за 2:1 в полза на домакините.

В края на полувремето "вълците" изпуснаха едно добро положение в своя полза, докато минута преди края гол на "червените дяволи" беше отменен заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените дяволи" действаха много припряно в началото на втората част, докато домакините спокойно оставиха своя съперник да атакува, отблъсквайки лесно опитите на английския тим.

Най-доброто положение дойде в 60', когато Мата изведе Лингаард по дясното крило, а той центрира в наказателното поле. Там първо Фелайни свали за Блинд, който пропусна, а след него с прекрасно воле Депай стреля, но Бенаглио спаси.

Последва нов пропуск за Юнайтед, докато грешка на Де Хеа в 63' едва не реши двубоя. Той се опита да пресече неуспешно пас за Шурле, който веднага се опита да го прехвърли от около 20 метра. Испанският ас обаче успя да избие в корнер - все още без голове през второто полувреме.

Последваха нови пропуски и пред двете врати, като в 81' "червените дяволи" се добраха до заветния гол. Гилавоги си отбеляза автогол след опит за удар с глава на Фелайни.

Още в следващата атака обаче "вълците" си върнаха водачеството. При центриране от корнер Налдо засече остро с глава и успя да се разпише за втори път в срещата - 3:2.

Ситуацията в група "B" на турнира е много заплетена, като в момента лидер са "вълците" с актив от 9 точки, а "червените дяволи" изостават с 1. ПСВ обаче също има шанс за класиране, тъй като е със 7 точки и днес играе срещу ЦСКА (Москва), който няма шанс за класиране напред в турнира. Мачът е на "Филипс Арена" в Холандия.

Волфсбург има нужда само от точка, за да се класира, докато Манчестър Юнайтед трябва да търси задължителен успех в опит да продължи напред към елиминационната фаза.

Проблемите за "червените дяволи" обаче са много, като две от основните фигури - Уейн Рууни и Морган Шнайдерлин, няма да играят днес. Още куп титуляри са контузени и Луис Ван Гаал повика много юноши за решаващата среща в Шампионска лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Волфсбург: Бенаглио, Траш, Налдо, Данте, Родригес, Арнолд, Гилавуги, Виейриня, Крузе, Дракслер, Шурле

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Варела, Смолинг, Блинд, Дармиан, Швайнщайгер, Фелайни, Депай, Марсиал, Мата, Лингаард

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички