"Водихме 5:0 на Ливърпул и на почивката никой не обели дума... просто се скъсахме от смях"


"Водихме 5:0 на Ливърпул и на почивката никой не обели дума... просто се скъсахме от смях"
Снимка: Gulliver/GettyImages

13226 0

През май 2015 година Ливърпул претърпява тежка загуба, която едва ли иска да си спомня. Мърсисайдци гостуват на Стоук Сити на негостоприемния "Британия Стейдиъм", известен с това, че е неудобен за всеки отбор, който се опитва да играе качествен футбол.

Дълги години Стоук играеше неатрактивен футбол, тъй като начело на отбора бе Тони Пюлис. Уелският специалист остана начело на "грънчарите" от 2006 до 2013 година, но неговата идеология си остана заложена в играта на отбора под една или друга форма. 

На 24 май 2015 година обаче Стоук сътвори мач за историята, който феновете на отбора ще си спомнят вечно - независимо дали любимците им играят в Чемпиъншип, където са в момента, или в елита на Англия - Висшата лига.

На тази дата Стоук разгромява 18-кратния шампион на Англия Ливърпул с 6:1 като домакин. На почивката "грънчарите" се прибират с аванс от 5:0, а след мача Райън Шоукрос споделя следното: "Водим с 5:0 на Ливърпул на полувремето и когато се прибрахме в съблекалнята, никой не обели дума... просто всички се скъсваха от смях."

По-любопитното е, че този мач се явяваше последен за голямата легенда на Ливърпул Стивън Джерард. Капитанът на мърсисайдци вкара почетно попадение в 70-ата минута, но това не промени особено горчивия привкус от тежкото поражение от Стоук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички