Тотнъм не спечели в трети пореден мач и се отдалечи от върха във Висшата лига, Лестър стана втори


Тотнъм не спечели в трети пореден мач и се отдалечи от върха във Висшата лига, Лестър стана втори
Снимка: Getty Images/Gulliver

3158 0

Лестър изненадващо победи Тотнъм като гост с 2:0 и се изкачи до второто място във временното класиране на английската Висша лига. "Шпорите" пък се сгромолясаха, след като в трети пореден двубой не стигат до победата (2 загуби и 1 равенство) и се отдалечават на 6 точки от първия Ливърпул. "Лисиците" пък са на само 4 пункта от мърсисайдци.

С най-голямо значение в днешния мач се превърна кошмарна грешка на Орие в отбрана, като направи напълно ненужна и необяснима дузпа в последните секунди на първото полувреме. Джейми Варди я превърна в гол, а след това всичко се промени. В крайна сметка през втората част се стигна и до автогол на Алдервейрелд, като отново Варди спечели дуел с Орие във въздуха и насочи топката в тялото на Тоби.

За футболистите на Жозе Моуриньо не става по-лесно, след като в следващия кръг гостуват на намиращия се в добра форма Уулвърхемптън (27.12). Преди това предстои четвъртфинал в Купата на Лигата срещу Стоук Сити (23.12). За Лестър пък предстои нов тежък сблъсък, като приема Манчестър Юнайтед у дома в събота (26 декември).

СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Дайър, Регилион, Сисоко, Хойберг, Ло Селсо, Ндомбеле, Кейн, Сон

Лестър: Шмайхел, Джъстин, Еванс, Фофана, Кастан, Ндиди, Барнс, Мадисън, Тилеманс, Олбрайтън, Варди

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само три минути след началото на втората част Фофана осъществи прекрасно далечно подаване към Мадисън, който овладя в наказателното поле на Тотнъм и завърши точно в мрежата на Лорис. Преглед на ситуацията с ВАР обаче и попадението бе отменено заради "тънка" засада - буквално с милиметри. В реално време изглеждаше сякаш ситуацията е редовна, но компютърът видя друго.

60' - 0:2! Лестър нанесе втори голям удар и удвои своя аванс в срещата. Олбрайтън направо страхотно центриране към Джейми Варди, който се справи с Орие във въздуха и отклони топката с глава. Тя попадна в тялото на Алдервейрелд, който не можа да реагира и по този начин безпомощно изгледа как отива в собствената му врата.

След получения втори гол "шпорите" се активизираха и създадоха няколко много добри положения, които се откриха най-вече пред Сон и Хари Кейн. В същото време обаче "лисиците" контраатакуваха много опасно.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 15 минути от двубоя бяха динамични, като и двата тима показаха острота. Все пак, Тотнъм изглеждаше като една идея по-опасния отбор поради по-доброто разгръщане на атаките си. Въпреки това, 100%-ови голови ситуации липсваха.

През вторите 15 минути ситуацията не се промени особено, като все още нямаше точен удар в срещата до 30-ата минута. Лестър обаче направи повече опити за попадение, въпреки че никое от тях не бе чисто такова и двете нули срещу резултата бяха закономерни.

В последната третина от двубоя футболистите на Жозе Моуриньо подобриха представянето си и направиха няколко добри атаки, като Хари Кейн можеше да се разпише след добро подаване на Сон и удар с глава, минал над гредата.

В последните секунди от полувремето обаче Орие направи огромна глупост, изблъсквайки Фофана в гръб в собственото си наказателно поле. Ситуацията се разигра на границата му и бе напълно ненужно да се извършва фаул, защото играчът бе с гръб към вратата.

45+3 - 0:1! Джейми Варди се нае с отсъдената дузпа и стреля силно по земя в средата на вратата и реализира, след като Лорис се хвърли в свое ляво.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Два от най-добре представящите се отбора през този сезон във Висшата лига се изправят един срещу друг. Не е случайно, че към момента и двата тима се намират в топ 4 на временното класиране. Тотнъм е трети с 25 точки от 13 двубоя, а Лестър - четвърти с точка по-малко от същия брой изиграни срещи.

Мачът може да се разглежда и като пряк сблъсък за второто място в класирането, което ще бъде завоювано от победителя в срещата (при равенство "шпорите" се изкачват до 2-рата позиция). Към момента там се намира Евертън с 26 пункта.

Футболистите на Жозе Моуриньо се представяха приказно и оглавяваха класирането, но последва срив и равенство срещу Кристъл Палас, а след това и поражение от шампиона Ливърпул, като днес тимът трябва да си връща самочувствието. Лестър обаче също допусна загуба преди дни срещу Евертън и едва ли ще иска във втори пореден мач да не спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички