Автогол изведе Манчестър Юнайтед до триумф над Уест Хем във Висшата лига


Автогол изведе Манчестър Юнайтед до триумф над Уест Хем във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3015 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед надви Уест Хем с минималното 1:0 като домакин в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение на "Олд Трафорд" дойде след автогол на Крейг Доусън в началото на втората част, с което "дяволите" се изкачиха до второто място във Висшата лига, а "чуковете" си остават на 3 точки от топ 4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на двубоя Манчестър Юнайтед доминираше на терена, но не успяваше да създаде нищо опасно пред вратата на Лукаш Фабиански. Натискът на "червените" постепенно се увиличи, а с това дойдоха и първите заплахи за "чуковете". В 25-ата минута Мейсън Грийнууд предостави чудесно центриране за Маркъс Рашфорд, но нападателят не насочи добре топката с глава и я прати в аут.

В 37-ата минута Мейсън Грийнууд показа отлична игра и нанесе опасен удар от границата на наказателното поле, който обаче бе избит от Фабиански в гредата. Само две минути по-късно ново центриране в наказателното поле достигна до Рашфорд, който този път нанесе точен удар към вратата на Уест Хем, но стражът на гостите отново внимаваше и спаси изстрела.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Атаките на Манчестър Юнайтед продължиха в същия дух и през втората част, а това бързо даде желания резултат. В 53-ата минута Крейг Доусън се опита да изчисти топката далеч от вратата на "чуковете", но вместо това си вкара автогол, с който даде аванс на своя опонент - 1:0!

В 61-ата минута Бруно Фернандеш нанесе страхотен удар от границата на пеналтерията, но Фабиански отново се намеси. В 77' Мейсън Грийнууд също обстрелва вратата на "чуковете", но този път ударът му срещна гредата. Малко по-късно Томаш Соучек можеше да изравни за Уест Хем, но ударът му бе спрян.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

"Червените дяволи" се изправят срещу един от преките си конкуренти за топ 4 - Уест Хем. "Чуковете" са на прага на четворката с актив от 48 точки - на шест зад Юнайтед, при това с мач по-малко от "червените". Двубоят може да се окаже ключов в битката за зона "Шампионска лига.

Кадрови проблеми не липсват и в двата състава. Оле Гунар Солскяер не може да разчита на Погба, Ван де Беек, Мата, Кавани, Джоунс и Де Хеа, а Рашфорд и Марсиал са под въпрос за срещата. Масуаку, Огбона и Ярмоленко не са налични за "чуковете", Рандолф и Фредерикс са под въпрос, а Джеси Лингард няма право да играе срещу Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу Фред, Мактоминей, Бруно, Джеймс, Грийнууд, Рашфорд

Уест Хем: Фабиански, Кресуел, Диоп, Доусън, Цоуфал, Соучек, Райс, Нобъл, Джонсън, Боуен, Антонио

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички