Ливърпул постави Манчестър Юнайтед на колене след епичен трилър и обрати


Ливърпул постави Манчестър Юнайтед на колене след епичен трилър и обрати
Снимка: Dave Thompson - Pool/Getty Images

6470 0

Ливърпул спечели гостуването си на Манчестър Юнайтед с 4:2 в отложен мач от 34-тия кръг на английската Висша лига и записа важен успех в борбата за топ 4 в класирането. "Червените дяволи" поведоха с гол на Бруно Фернандеш, но Ливърпул успя да обърне с голове на Диого Жота и Фирмино на два пъти. Маркъс Рашфорд намали на 2:3, а Мохамед Салах сложи точка на спора в последната минута на срещата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 3-ата минута Ливърпул претендира за дузпа, но такава нямаше и мърсисайдци получиха само корнер. В 5-ата минута Алисон допусна сериозна грешка, но Единсон Кавани не успя да се възползва.

10' - 1:0! Рашфорд получи топката отдясно, той подаде към Уан-Бисака, който намери Бруно Фернандеш. Португалецът стреля към вратата, топката рикошира във Филипс и влезе в мрежата!

В 14-ата минута Салах и Александър-Арнолд опитаха удари към вратата на съперника, но те бяха блокирани. В 21-ата минута Бруно Фернандеш опита да центира в наказателното поле, но пасът му не намери никого. В 23-ата Диого Жота имаше добро положение, но Дийн Хендерсън спаси.

В 26-ата минута Ерик Баи извърши фал срещу Филипс в наказателното поле. Реферът Антъни Тейлър провери ситуацията на VAR и не отсъди дузпа. В 31-ата минута Погба стреля опасно с глава, но изстрелът мина встрани. 

34' - 1:1! - Диого Жота опита удар от воле като Хендерсън спаси. След изпълнението на корнера Нат Филипс стреля, топката попадне в Жота, който с пета изравни резултата!

В 39-ата минута Салах изскочи зад защитата. Хендерсън обаче внимаваше. Две минути след това Погба отправи тежък изстрел в аут. Бруно Фернандеш в 45-ата минута опита изстрел, който беше блокиран. Португалецът стъпи накриво при удара и медицински екип му оказа помощ.

45+3' - 1:2! Трент-Александър Арнолд центрира от фал към Фирмино и бразилецът с глава изведе Ливърпул до пълен обрат!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

47' - 1:3! Диого Жота опита подаване в предни позиции, но то беше неточно. След грешки на Фред и Линдельоф Трент Александър-Арнолд поднесе топката на Фирмино и той вкара във вратата на Дийн Хендерсън.

Към 58-ата минута Ливърпул отправи 12 удара срещу само 7 за Манчестър Юнайтед. В 59-ата минута мърсисайдци проведоха чудесна контраатака, като Диого Жота нацели гредата. В 62-ата Александър-Арнолд също беше близо до гола, като Хендерсън спаси. Оле Гунар Солскяр рискува като замени Фред с Грийнуд. 

68' - 2:3! Люк Шоу намери Маркъс Рашфорд на идеална позиция и английският национал беше безпощаден. Промените на Солсякер сработиха и върнаха Юнайтед в срещата!

В 70-ата минута Мейсън Грийнуд беше близо до изравняване, но на два пъти топката беше изчиствана от голлинията. Юрген Клоп реагира и пусна в игра Къртис Джоунс и Садио Мане вместо Вайналдум и Жота.

В 77-ата минута Бруно Фернандеш стреля от фал, но над вратата. В 80-ата Садио Мане падна в наказателното поле, но Скот МакТоминей падна встрани и съдията не отсъди нарушение. В 86-ата минута Неманя Матич влезе на мястото на Ерик Баи.

90' - 2:4! Мохамед Салах отбеляза след страхотна индивидуалната акция и сложи точка на спора!

Състави:

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Баи, Шоу, Фред, МакТоминей, Фернандеш, Погба, Кавани, Рашфорд

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Уилямс, Филипс, Робъртсън, Фабиньо, Алкантара, Вайналдум, Салах, Жота, Фирмино.

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, МакТоминей,
Фернандеш, Погба, Грийнууд, Рашфорд
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Филипс, Робъртсън, Фабиньо, Алкантара, Милнър,
Салах, Мане, Фирмино

ПРЕДИ МАЧА

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер със сигурност ще завършват сезона в топ 4, като ще се опитат да задържат второто място в класирането, за да получат по-голям доход преди следващата кампания. За срещата аут са трайно контузените Фил Джоунс, Даниел Джеймс и Антони Марсиал.

Ливърпул има нужда от всяка точка в борбата за Шампионска лига, като освен това Юрген Клоп и компания трябва да разчитат на грешки на Лестър, Челси и Уест Хем, за да влязат в топ 4. В срещата няма да играят Джордан Хендерсън, Джо Гомез, Жоел Матип, Дивок Ориги и Върджил ван Дайк, които лекуват травми.

Мачът на "Анфийлд" завърши без отбелязани голове, а в турнира за ФА Къп "червените дяволи" се наложиха над мърдисайдци и ги отстраниха от най-старата клубна купа в света с резултат 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички