Ливърпул си поигра с огъня, но исторически гол на Салах огорчи Брентфорд (ВИДЕО)


Ливърпул си поигра с огъня, но исторически гол на Салах огорчи Брентфорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3759 0

Ливърпул победи отбора на Брентфорд с 1:0 в двубой от 35-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение отбеляза Мохамед Салах в 13'. С този гол Мохамед Салах се превърна в първия играч в 131-годишната история на Ливърпул, който се разписва в девет поредни мача на митичния "Анфийлд".

След този успех отборът на Юрген Клоп е на 5-о място с актив от 62 точки, докато Брентфорд е на 9-а позиция с 50 пункта. След това поражение вече са прекалено малки шансове за класиране в европейските клубни турнири.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-любопитна ситуация бе в 5', когато се стигна до първия жълт картон в двубой. Той бе за Върджил ван Дайк заради закъснял шпагат. Мърсисайдци бяха по-активни от началото на двубоя и още в 13' откриха резултата. След продължителна атака от границата на наказателното поле Фабиньо центрира към далечната греда. Там Ван Дайк с глава отклони към Салах, който от близко разстояние се разписа за 1:0.

 

След това имаше и няколко шанса за Нунес, но ударите му не бяха достатъчно точни. В 37' Фабиньо извърши нарушение малко пред наказателното поле, което доведе до опасност пред вратата на Алисон. Изстрелът на Тони обаче мина покрай вратата. 5 минути преди края на полувремето лондонският тим успя да стигне до попадение, но то не бе зачетено заради засада. Тони успя да изведе Мбемо, който надбяга Ван Дайк, влезе в наказателното поле и вкара. Страничният рефер веднага вдигна флага си за засада, а след това и ВАР потвърди решението.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Не бяха изминали и 10 минути след подновяването на играта, когато мърсисайци можеха да удвоят преднината си.Салах изведе по отличен начин Жота отдясно. Той пусна топката към Гакпо, който на опразнената врата не успя да се разпише.

В следващите минути двата тима по-скоро заложиха на битка на терена, което обаче им костваше опасни положения пред двете врати. Това повече устройваше отбора на Юрген Клоп, който дебнеше за грешки в противниковия отбор.

До такава се стигна в 78', когато след недобро изчистване топката стигна до Александър-Арнолд. Той отправи силен удар, но Рая спаси отбора си от второ попадение. В 82' Конате извърши нарушение в близост до наказателното поле. Центрирането обаче не донесе до абсолютно никаква опасност за Алисон, като топката излезе в аут. В добавеното време Брентфорд стигна до няколко корнера, но и от тях не съумя да затрудни бразилския страж.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Джоунс, Фабиньо, Гакпо, Салах, Жота, Нунеш

Брентфорд: Рая, Хенри, Мий, Пинок, Занка, Хики, Янелт, Ониека, Йенсен, Тони, Мбемо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Салах вече достигна легендарния Хосам Хасан, с когото имат по 313 гола в кариерата си, така че следващият гол го отвежда във вечността, а днешният мач е първият шанс да запише невероятен исторически момент за египетския футбол.

Брентфорд са на 9-о място в класирането, като в последния кръг победи Нотингам, а преди това и Челси. Днес ще се опитат да отдалечат още повече Ливърпул от топ 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички