Безпощаден Ливърпул разпиля Кристъл Палас в 7-голов спектакъл


Безпощаден Ливърпул разпиля Кристъл Палас в 7-голов спектакъл
Снимка: Getty Images/Guliver

4749 0

Английският шампион Ливърпул буквално разпиля Кристъл Палас като гост, побеждавайки ги с разгромното 0:7 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци показаха невероятна успеваемост пред вратата на "орлите", реализирайки почти всичките си голови положения в срещата.

Роберто Фирмино и Мохамед Салах се отчетоха с по два гола и една асистенция в срещата, като египтянинът стори това като резерва, след като се появи в игра едва в 57-ата минута. Такуми Минамино откри резултата още в 3-ата минута, а Садио Мане и Джордан Хендерсън добавиха по още едно попадение.

С победата Ливърпул увеличи преднината си на върха в подреждането, като вече разполага с 31 точки - с шест повече от втория Тотнъм, който е с мач по-малко. Мърсисайдци значително подобриха и головата си разлика, след като в началото на сезона допуснаха разгромно поражение от Астън Вила със 7:2, и вече са с най-добрата голова разлика в шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само три минути игра гостите откриха резултата. Садио Мане проби по десния фланг и подаде към намиращия се в наказателното поле Такуми Минамино. Японецът демонстрира чудесен контрол над топката, направи добро първо докосване и си осигури пространство за стрелба, след което прати топката в далечния ъгъл на вратата - 0:1!

В следващите минути Палас се съвзе от ранно допуснатия гол и притисна именития си съперник. "Орлите" създадоха няколко опасни положения пред вратата на Алисон, но не успяха да ги оползотворят. Вместо това в 35' Ливърпул наказа пропуските на своя съперник, реализирайки второ попадение. Мане, който асистира за първия гол, успя този път сам да вкара, възползвайки се от чудесна асистенция на Фирмино - 0:2!

В самия край на първата част Ливърпул стигна и до трето попадение. Анди Робъртсън проби по левия фланг и предостави чудесно центриране за Роберто Фирмино. Бразилецът показа чудесен контрол, овладявайки в наказателното поле, а след това елегантно елиминира вратаря на Палас - 0:3!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Седем минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до още един гол. Постепенна атака на мърсисайдци стигна до десния фланг, където Трент Александър-Арнолд изчака включването на Джордан Хендерсън, а капитанът на "червените" веднага нанесе удар извън наказателното поле и намери целта - 0:4!

В средата на полувремето Ливърпул се добра до ново попадение. Влезлият като резерва Мохамед Салах подхвана бърза контраатака, навлезе към средата на терена и видя отскубналия се на добра позиция Фирмино. Бразилецът получи топката и елиминира противников играч, а след това с прехвърлящ удар преодоля и стража Гуаита - 0:5!

В 81-вата минута Ливърпул изпълни корнер, след който Жоел Матип бе над всички и свали топката с глава към Салах, който също с глава успя да се разпише - 0:6! Само три минути по-късно Салах отново се разписа, след като резервата Алекс Окслейд-Чембърлейн го намери с хубав пас, а египтянинът успя да вкара от границата на пеналтерията с още по-хубав удар - 0:7!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В миналия кръг Ливърпул победи Тотнъм в директния спор за първото място и оглави класирането във Висшата лига. Мърсисайдци разполагат с 28 пункта - с три повече от "шпорите". Кристъл Палас пък се намира в средата на таблицата с 18 точки.

Седем играчи на Ливърпул на "червените" продължават да лекуват контузии. Това са Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Костас Цимикас, Тиаго Алкантара, Диого Жота, Джердан Шакири и Джеймс Милнър. Жоел Матип е под въпрос за днешната среща. Тиаго пък поднови тренировки и скоро се очаква да се завърне.

В състава на Палас Конър Уикам, Мартин Кели, Уейн Хенеси и Нейтън Фъргюсън са трайно контузени, Кристиан Бентеке изтърпява наказание, а Мамаду Сако е под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Куяте, Кейхил, Ван Анхолт, Шлуп, Миливойевич, Макартър, Езе, Аю, Заха

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Мане, Минамино, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички