Гол и асистенция на Нунес не стигнаха: Сърбин попари Ливърпул на старта на Висшата лига (ВИДЕО)


Гол и асистенция на Нунес не стигнаха: Сърбин попари Ливърпул на старта на Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6830 0

Английският гранд Ливърпул стартира сензационно с равенство 2:2 сезон 2022/2023 от Висшата лига, след като не успя да победи Фулъм като гост в първия кръг. Мърсисайдци играха слабо в големи периоди от мача и накрая дебютен гол и асистенция на резервата Дарвин Нунес се оказаха недостатъчни за победата.

В герой за Фулъм се превърна сръбският нападател Александър Митрович. Именно той откри резултата в 32-ата минута, наказвайки мърсисайдци за пасивната им игра. "Червените" не вдигнаха особено оборотите и в следващите минути, като получиха импулс в играта си едва след влизането в игра на Нунес в началото на втората част.

В 64-ата минута Нунес изравни за Ливърпул с брилянтен гол (ВИДЕО) и даде надежди на тима за пълен обрат. Шест минути по-късно обаче Митрович падна пресилено в наказателното поле след минимален контакт с Върджил ван Дайк, а главният арбитър отсъди много дискусионна дузпа (ВИДЕО). Тъкмо Митрович застана зад бялата точка и реализира втория си гол в мача.

Десетина минути преди края на мача Ливърпул пак стигна до изравняване на резултата. Този път Нунес влезе в ролята на асистент, сваляйки удобно топката за Мохамед Салах, който реализира за 2:2. До края обаче "червените" не успяха да създадат достатъчно чисти ситуации за гол, освен удар на Джордан Хендерсън в гредата в продължението.

Следващият мач за Ливърпул във Висшата лига е срещу Кристъл Палас на 15 август. Фулъм пък играе срещу Уулвърхямптън на 13 август.

РАЗВОЙ НА МАЧА ФУЛЪМ - ЛИВЪРПУЛ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Фулъм започна по-силно срещата и още в самото начало създаде опасност пред вратата на Алисон Бекер. Александър Митрович бе оставен от бранителите на Ливърпул да пробие с лекота в наказателното поле, а след това опита удар към далечния ъгъл, но не намери целта.

Ливърпул продължи да бъде пасивен в действията си, но в 15-ата минута мърсисайдци създадоха атака, при която вкараха топката във вратата на Фулъм. Луис Диас успя да се разпише, но голът бе отменен заради явна засада на Анди Робъртсън в хода на атаката.

Пасивността на Ливърпул и добрата игра на Фулъм дадоха своето изражение в резултата в 32-ата минута. Кебано подаде към Тете по десния фланг, а той прати високо центриране към далечния ъгъл. Там Александър Митрович успя да засече с глава и да вкара - 1:0!

В 37-ата минута "червените" се оказаха много близо до изравняване на резултата. Хубав дълъг пас по широчината на терена стигна до Анди Робъртсън в наказателното поле. Крайният бранител овладя и опита прострелно центриране в близост до вратата, но Луис Диас закъсня и не успя да засече в мрежата. Две минути по-късно мощен удар на Диас пък срещна гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не започна с особен импулс в играта на изоставащия в резултата Ливърпул, а Юрген Клоп не закъсня със смените. Само пет минути след началото на полувремето в игра се появиха Дарвин Нунес и Харви Елиът, които замениха Роберто Фирмино и Тиаго Алкантара. 

В 57-ата минута Фулъм можеше да удвои преднината си. Неескенс Кебано опита много мощен удар към далечния ъгъл, който обаче срещна страничния стълб на вратата, пазена от Алисон Бекер. В 64' Ливърпул стигна до изравнителен гол. Мохамед Салах центрира перфектно за Дарвин Нунес, който пък се разписа атрактивно с пета (ВИДЕО) за първия си гол във Висшата лига - 1:1!

Само три минути по-късно Нунес можеше да отбележи втори гол за пълен обрат. Нападателят успя да прокара топката покрай вратаря, но кълбото бе изчистено от бранител преди голлинията. В 70-ата минута Фулъм получи много дискусионна дузпа за нарушение на Ван Дайк срещу Митрович (ВИДЕО). На повторенията не се видя да има контакт между двамата, но ВАР не се намеси и остави решението на главния съдия. Именно Митрович застана зад бялата точка и реализира - 2:1!

В 81-ата минута Ливърпул пак изравни резултата. Изсипана топка в наказателното поле на Фулъм се оказа кошмар за бранителите на "котиджърс", които действаха дезориентирано и позволиха на кълбото да премине зад гърба им. Дарвин Нунес успя да свали за Салах, който отбеляза гол в откриващия кръг на Висшата лига за шести пореден сезон - 2:2!

До края на мача Ливърпул направи финален натиск, но "котиджърс" успяха да съхранят мрежата си без да допуснат гол. Дълбоко в добавеното време на мача Джордан Хендерсън стреля много опасно, но ударът му бе в гредата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Фулъм: Родак, Тете, Тосин, Рийм, Робинсън, Ралиня, Рийд, Андреас Перейра, Кебано, Митрович, Де Кордова-Рийд

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Диас, Салах, Фирмино

Преди срещата

След феноменалната победа с 3:1 във финала за "Къмюнити шийлд" над шампиона на Висшата лига - Манчестър Сити, в Ливърпул бяха убедени, че ще се борят за всеки един трофей през сезон 2022/2023. Мърсисайдци, обаче, имат кадрови проблеми в състава. Къртис Джоунс, Ибрахима Конате, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Диого Жота и Кевин Калъхър със сигурност няма да вземат участие в срещата, а под въпрос е и гръцкия защитник Костантинос Цимикас заради получен удар на тренировка. 

Юрген Клоп със сигурност ще заложи на Салах, Фирмино и Диас в нападение, а и официален дебют се очаква да направи новото попълнение Дарвин Нунес. 

При домакините също има футболисти с контузии, като Джо Брайън и Хари Уилсън със сигурност ще пропуснат срещата, а Натаниел Чалоба е под въпрос. Очаква се дебют да направи и новото попълнение на Фулъм - Бернд Лено, който премина в отбора от Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички