Челси и Уулвс "спукаха топката" пред погледа на Томас Тухел


Челси и Уулвс "спукаха топката" пред погледа на Томас Тухел
Снимка: Getty Images/Guliver

2773 0

Английският гранд Челси не успя да победи Уулвърхямптън след равенство 0:0 като домакин в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. "Сините" не можаха да зарадват с победа новия си наставник Томас Тухел, който вчера официално зае поста, наследявайки уволнения Франк Лампард.

През първата част Челси имаше сериозно преимущество по отношение на притежанието на топката, но липсваха достатъчно добри положения за гол. В 39-ата минута Антонио Рюдигер можеше да открие резултата, но Патрисио спаси. Минута по-късно Леандер Дендонкер стреля опасно пред другата врата, но ударът му премина над гредата.

Второто полувреме не предложи нещо по-различно от първите 45 минути. Челси държеше контрола над топката и атакуваше, но не създаваше нищо опасно пред вратата на Уулвс. Гостите пък можеха да откраднат победата на "Стамфорд Бридж" в 72', когато Педро Нето уцели гредата. 

В 82-рата минута Матео Ковачич бе много близо до отбелязването на гол, но ударът му не намери вратата. Четири минути по-късно пък влезлият като резерва Тами Ейбрахам стреля опасно, но Патрисио успя да спаси.

Така Челси не успя да победи във втори пореден шампионатен двубой, но премина с две позиции напред в класирането - до 8-о място, изпреварвайки Арсенал и Астън Вила, като бирмингамци са с два мача по-малко. Уулвс пък е в седем поредни мача без победа и заема 13-о място с 23 точки.

Стартови състави:

ЧЕЛСИ: Менди, Аспиликуета, Чилуел, Рюдигер, Силва, Жоржиньо, Ковачич, Зиеш, Хъдсън-Одой, Хаверц, Жиру

УУЛВС: Руи Патрисио, Боли, Килман, Коуди, Дендонкър, Невеш, Семедо, Аит-Нури, Поденс, Нето, Траоре 

Руи Патрисио, Боли, Килман, Коади, Дендонкър, Невеш, Семедо, Аит Нури, Поденс, Нето, Траоре 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Във вторник Томас Тухел официално пое тима на Челси, след като Франк Лампард беше уволнен като треньор на "сините". Бившият наставник на ПСЖ ще дебютира като мениджър на Челси тъкмо срещу Уулвърхямптън, който в последно време е в много лоша форма.

Челси се нарежда на 10-о място с 29 пункта, докато Уулвс е 14-и с 22 точки. В лагера на "сините" няма отсъстващи играчи, като единствено Нголо Канте е под въпрос за срещата. Нуно Еспирито Санто обаче няма да може да разчита на трима - Джони, Марсал и Хименес, а Поденс е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички