Моуриньо продължава да няма победа срещу Лампард, а Челси взе аванс в битката за топ 4


Моуриньо продължава да няма победа срещу Лампард, а Челси взе аванс в битката за топ 4
Снимка: Gulliver/GettyImages

4751 0

Отборът на Челси спечели лондонското дебри срещу Тотнъм в първия двубой от 27-мия кръг на Английската Висша лига. Срещата на "Стамфорд бридж" завърши при резултат 2:1 в полза на играчите на Франк Лампард. Оливие Жиру даде аванс на Челси през първата част, а в началото на второто полувреме Маркос Алонсо направи 2:0. В самия край на срещата отборът на Жозе Моуриньо върна един гол, след като Рюдигер си отбеляза автогол, но за повече нямаше време.

Така Челси се върна на победния път във Висшата лига и записва дубъл над Тотнъм през сезона. "Сините" вече са с 44 точки във временното класиране и запазват 4-тата позиция. "Шпорите" остават с 40 точки и са временно на 5-то място преди изиграването на останалите срещи от кръга. А ето всичко по-интересно от срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Челси владее повече топката в първите минути от срещата. Двата отбора не успяват да достигнат до чисто голово положение в началото на срещата, като очевидно ни чака тактическо надлъгване в първите минути. В 10-тата минута Тотнъм създадоха първата опасност пред една от двете врати в срещата. Кълбото се озова в краката на Лукас Моура, който стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му бе отбит от Кабайеро. Челси отговаря с контраатака, в която Мейсън Маунт получи топката и стреля, но Лорис спасява.

Играчите на Лампард тръгват по-сериозно в предни позиции и Баркли също опитва да застраши Лорис, но изстрелът му минава покрай вратата на френския страж. В 15-тата минута натискът на Челси дава резултат. Жоржиньо извежда Жиру, но ударът на французинът е спасен, след това Баркли стреля в градата, а при третият изстрел Жиру е точен за 1:0!

В 22-рата минута Хари Уинкс задържа Жоржиньо и получава първия жълт картон в срещата. Малко след това Маркос Алонсо стреля от воле и е много близо до втори гол за "сините". В 33-тата минута Лукас Моура получи добър пас, при което получи добър шанс за изравняване на резултата, но изстрелът му бе блокиран от Аспиликуета. Малко след това Алонсо изпусна Джафет Танганга, но младият играч не успя да нанесе завършващ удар. Рос Баркли на два пъти получи чудесни пасове, като при втория случай стреля към вратата на Тотнъм, но неточно. Край на първата част, която завършва при резултат 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започва по чудесен начин за отбора на Челси. Отново Оливие Жиру бе в основата на атаката, като намери Мейсън Маунт, той от своя страна подаде на Рос Баркли, а английският национал разтегли за Маркос Алонсо, който с чудесен удар намери за втори път мрежата на Юго Лорис - 2:0!

След гола лондончани продължават да атакуват. В 51-вата минута има сериозни съмнения за червен картон, след като Джовани Ло Селсо стъпна грубо върху крака на Сезар Аспиликуета. Според ВАР и съдията Майкъл Оливър обаче картонът е само жълт. В 62-рата минута Моуриньо реагира, включвайки в игра Ерик Ламела. В средата на втората част Челси се поприбра назад и ще се опита да запази аванса си от два гола до края на срещата. Франк Лампард прави промяна в състава си и на мястото на голмайстора Жиру се появява Тами Ейбрахам. Нова промяна в състава на Челси в 76-тата минута, като Уилиян се появява на мястото на Рос Баркли. Стивън Бергвайн и Алдервайрелд излизат за Тотнъм и на техните места се появяват Деле Али и Серж Орие.

В рамките само на две атаки Челси можеше да реши всичко. Първо Мейсън Маунт намери Тами Ейбрахам, но английският нападател не успя да завърши атаката сам срещу Лорис. В следващата атака пък Мейсън Маунт остана сам срещу Лорис и не успя да отправи удар, след като бе затворен от бранителите на Спърс. В 81-вата минута Алонсо бе близо до втори гол, на нацели напречната греда след удар от пряк свободен. И точно когато всичко изглеждаше приключило, Тотнъм връща един гол. Лукас Моура намери Ерик Ламела, който стреля и Рюдигер си отбелязва автогол. За повече обаче Тотнъм не намери сили и двубоят завършва при резултат 2:1 за Челси!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Вили Кабайеро, Сезар Аспиликуета, Андреас Кристенсен, Антонио Рюдигер, Рийс Джеймс, Маркос Алонсо, Жоржиньо, Матео Ковачич, Рос Баркли, Мейсън Маунт, Оливие Жиру

ТОТНЪМ: Юро Лорис, Давинсон Санчес, Ян Вертонген, Тоби Алдервайрелд, Джафет Танганга, Бен Дейвис, Джовани Ло Селсо, Танги Ндомбеле, Хари Уинкс, Стивън Бергвайн, Лукас Моура

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Челси се намират в доста слаба серия в последно време. Играчите на Франк Лампард са спечелили едва един двубой в шампионата в последните 6 кръга във Висшата лига, като нямат нито един успех в последните 4 срещи. „Сините“ не се представят по най-добрия начин на „Стамфорд бридж“ до момента през сезона, като в доста от срещите не успяват дори да отбележат попадение на собствения си стадион. Все пак Челси продължава да е на 4-тото място във Висшата лига и при успех в днешния ден ще дръпне на 4 точки на днешния си съперник в борбата за местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

Тотнъм се стабилизира в класирането след идването на Жозе Моуриньо начело на тима. „Шпорите“ се намират в серия от 3 поредни успеха в първенството и при победа днес, ще изпреварят Челси и ще се изкачат на 4-тата позиция. Моуриньо обаче има доста сериозни проблеми в атака, след като Хари Кейн и Хюн-Мин Сон са контузени за доста дълго време. Тотнъм вече се изправи веднъж срещу Челси през този сезон, като „шпорите“ загубиха домакинството си на лондонския си съперник с 0:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички