Челси и Тотнъм "спукаха топката" в битката на върха във Висшата лига


Челси и Тотнъм "спукаха топката" в битката на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

3260 0

Английските грандове Челси и Тотнъм не успяха да се победят след равенство 0:0 на "Стамфорд Бридж" в лондонското дерби от 10-тия кръг на Висшата лига. "Сините" стигнаха до повече голови ситуации, включително и до отменен гол заради засада, но в крайна сметка точките бяха поделени.

В 9-ата минута удар на Стивън Бергвайн премина на сантиметри от очертанията на вратата на Челси. Две минути по-късно гол, отбелязан от Тимо Вернер, бе отменен заради засада. В 16' Серж Орие стреля опасно, но Едуар Менди парира удара с отлично спасяване.

В средата на второто полувреме центриране в наказателното поле хвана неподготвена отбраната на Тотнъм, но Тами Ейбрахам не направи добър контакт с топката и не успя да намери целта. Малко след това и Хаким Зиеш направи лош контакт с топката и пропусна от отлично позиция за стрелба.

Натискът на Челси продължи и в заключителните минути. В 81' Мейсън Маунт стреля много опасно към вратата на "шпорите", но Юго Лорис спаси. С това се изчерпаха и по-опасните положения в срещата. Равенството изкачи Тотнъм до първото място, изравнявайки се по точки с Ливърпул (21), който е с по-лоша голова разлика. Челси е 3-ти с 19 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

И Челси, и Тотнъм се намират в отлична форма в последните мачове, като с играта си дават заявка да се борят за титлата във Висшата лига. Преди началото на кръга двата тима са окупирали върха, като "шпорите" имат две точки преднина пред "сините".

Добрата новина за двамата треньори е, че почти нямат кадрови проблеми. В лагера на Франк Лампард единствено Кристиан Пулишич е под въпрос за срещата, докато Жозе Моуриньо е без контузения Тоби Алдервейрелд, а Джовани Ло Селсо и Ерик Ламела са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Едуар Менди, Чиуел, Силва, Зума, Джеймс, Маунт, Канте, Ковачич, Зиеш, Вернер, Ейбрахам

Тотнъм: Лорис, Регилон, Дайър, Рондон, Орие, Сисоко, Хойберг, Ндомбеле, Сон, Бергвайн, Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички