Варди и Лестър нанесоха първа домакинска загуба на Арсенал през сезона


Варди и Лестър нанесоха първа домакинска загуба на Арсенал през сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

3397 0

Отборът на Лестър успя да спечели гостуването си на Арсенал в мач от 6-тия кръг на Английската Висша лига. "Лисиците" стигнаха до успех с 1:0 на "Емиратс стейдиъм" след попадение на влезлия като резерва Джейми Варди. Двубоят не предложи много положения пред двете врати, а гостите се възползваха от единствения си по-сериозен шанс в мача и се поздравиха с успеха.

Така отборът на Лестър се върна на победния път след две поредни поражения. "Лисиците" събират актив от 12 точки и са на 4-тата позиция в класирането, на точка зад лидерите Евертън и Ливърпул. Арсенал записва втора поредна загуба и остава 10-ти с 9 точки. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във 2-рата минута Джеймс Мадисън опитва да прехвърли Бернд Лено, който е излезнал извън очертанията на вратата си, но ударът му е неточен.

В 4-тата минута Александър Лаказет вкарва топката в мрежата на Лестър, но Гранит Джака е бил в засада и попадението е отменено.

В 20-тата минута "топчиите" организираха добра атака, при която Александър Лаказет намери Букайо Сака и младият английски полузащитник стреля, но не затрудни Шмайхел.

В 28-мата минута Кийрън Тиърни проби отляво и центрира топката към Лаказет, но френският нападател не успя да нанесе удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 54-тата минута Джеймс Мадисън отправи удар, но топката срещна главата на бранител на Арсенал и излезе в ъглов удар.

В 67-мата минута се откри най-добрият шанс за гол пред тима на Арсенал. Пиер-Емерик Обамеянг центрира отляво, а в наказателното поле бе Ектор Бейерин, който стреля, но Шмайхел майсторски отрази удара му.

80' 0:1! В 80-тата минута Лестър стига до откриване на резултата. Влезлият като резерва Дженгиз Юндер бе изведен по чудесен начин, при което намери Джейми Варди, който със страхотен плонж вкара 11-тия си гол в кариерата срещу Арсенал!

В 92-рата минута Джейми Варди отново бе изведен зад отбраната на Арсенал, като можеше да вкара втория си гол в мача, но Лено отрази удара му.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРСЕНАЛ: Бернд Лено, Ектор Бейерин, Кийрън Тиърни, Давид Луис, Габриел, Дани Себайос, Гранит Джака, Томас Партей, Букайо Сака, Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет

ЛЕСТЪР: Каспер Шмайхел, Уесли Фофана, Джони Еванс, Кристиан Фукс, Джеймс Джъстин, Тимоти Кастан, Нампалес Менди, Юри Тилеманс, Денис Прат, Джеймс Мадисън, Харви Барнс

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Арсенал започна новия сезон по добър начин, като футболистите на Микел Артета спечелиха всичките си домакинства от началото на кампанията. „Артилеристите“ обаче допуснаха две поражения при гостуванията си на двата топ отбора в шампионата Ливърпул и Манчестър Сити и ще опитат да се върнат на победния път днес.

Тимът на Брендън Роджърс започна с три поредни победи новия сезон в Англия. В последните два кръга обаче „лисиците“ допуснаха поражения при домакинствата си Уест Хям и Астън Вила. Лестър спечели и двете си гостувания до момента през сезона, като победи Уест Бромич с 3:0 и Манчестър Сити с 5:2. „Лисиците“ не загубиха нито един от двата си мача срещу Арсенал през миналия сезон, като ги победиха с 2:0 на „Кинг Пауър Стейдиъм“ и завършиха 1:1 на „Емиратс“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички