Вдъхновен Арсенал удари тежко Тотнъм в лютото дерби на Лондон


Вдъхновен Арсенал удари тежко Тотнъм в лютото дерби на Лондон
Снимка: Getty Images

3706 0

Отборът на Арсенал разби Тотнъм с 3:1 като домакин в лютото лондонско дерби от шестия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" показаха вдъхновена игра и вкараха три гола на "шпорите" още до почивката, което предреши изхода от дербито.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 12 минути игра Арсенал излезе напред в резултата. Букайо Сака получи топката на фланга, откъдето заходи към наказателното поле. Крилото направи хубаво подаване по земя на около 7-8 метра от вратата, където Емил Смит Роу засече от движение и не остави шансове на Юго Лорис за реакция - 1:0!

В 28-ата минута Арсенал удвои преднината си. В опит да стигне до изравнителен гол Тотнъм отвори твърде големи пространства в отбрана, от което се възползваха домакините. След бърза контраатака Смит Роу нахлу в наказателното поле на "шпорите", които бяха хванати неподготвени. Последва пас към Пиер-Емерик Обамеянг, който с прецизен удар намери целта - 2:0!

Само седем минути по-късно феновете на Арсенал отново имаха повод да ликуват. След нова успешна атака на "артилеристите" Букайо Сака успя да пробие с топка в крака в наказателното поле и сам да си осигури позиция да стреля. Ударът му бе насочен ниско, в далечния ъгъл, като Юго Лорис отново нямаше какво да стори - 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56-ата минута Хари Кейн се свлече на тревата в наказателното поле на Арсенал, но главният арбитър не видя нарушение и остави играта да продължи. Седем минути по-късно отново Кейн беше замесен в опасна ситуация пред вратата на Арсенал, като овладя труден пас в наказателното поле, но след това не успя да уцели вратата от чиста позиция.

Едва в 79-ата минута Тотнъм върна едно попадение. След почти цяло полувреме, в което "шпорите" не успяваха да вкарат гол, десетина минути преди края на мача Хюн Мин Сон се разписа и върна надеждите на гостите за късен обрат - 3:1!

До края обаче Тотнъм не успя да стигне до ново попадение и се примири с поражението. "Шпорите" допуснаха трета поредна загуба във Висшата лига и за трети пореден мач допуснаха три гола във вратата си. Арсенал пък записа трета поредна победа, но този път успя да вкара цели три гола, след като в предходните два мача вкара само по едно попадение.

ПРЕДИ МАЧА

Микел Артета ще може да разчита на всичко най-добро, като в отбора няма контузени или наказани футболисти. Ако Арсенал победи без да допусне гол, то за първи път от юли 2020 г. тимът ще има три поредни успеха с чисти мрежи.

За Тотнъм аут са Стивън Бергвайн, който има контузия в глезена, и Райън Сесеньон, който също е с травма. След пораженията от Челси и Кристъл Палас възпитаниците на Нуно Ешпирито Санто трябва да се върнат на правилния път, въпреки неубедителната като цяло форма.

В предишните си 22 домакински мача срещу този съперник Арсенал винаги е отбелязвал поне по един гол. Нападателят на "топчиите" Александре Лаказет пък ще гони рекорд, като може да стане първият футболист на Арсенал, който е вкарал в четири поредни мача във Висшата лига срещу Тотнъм.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Смит Роу, Йодегор, Сака, Обамеянг

Тотнъм: Лорис, Регилон, Дайър, Санчес, Танганга, Али, Хойберг, Ндомбеле, Лукас, Сон, Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички