ВИДЕОТО, което доказва, че Моуриньо предрече краха на Деле Али в световния футбол


ВИДЕОТО, което доказва, че Моуриньо предрече краха на Деле Али в световния футбол
Снимка: Getty Images

2973 0

Периодът, който Жозе Моуриньо прекара в британския гранд Тотнъм няма да се запомни с много, но имаше момент от престоя си в Северен Лондон, който показа уникалните качества на първокласния мениджър.

Специалния пристигна в Тотнъм, когато нападението на тима се водеше от звездите Хари Кейн, Хюн Мин Сон, Лукас Лейва и Деле Али. Последният обаче записа сериозен регрес във формата си точно с пристигането на Моуриньо.

Документалният филм на Amazon - "All or Nothing: Tottenham Hotspur", успя да улови момент между Моу и Деле Али, в който Специалния изнася една наистина прочувствена реч пред британеца, която обаче футболистът приема с насмешка. 

Моу говори за пропиляната младост и пропиляните шансове, а Али се взира безидейно в него и като че ли думите на португалския специалист просто прелетяват през него.

"Аз съм на 56, а вчера бях на 20. Времето лети... Мисля, че един ден ти ще съжаляваш, ако не достигнеш пълния си потенциал. Не очаквам да си постоянно най-добрия и да вкарваш голове. Искам да знаеш, че ще съжаляваш. Ти трябва да искаш повече от самия себе си!", казва Моу.

Няколко години по-късно Моуриньо се оказа прав. Деле Али бе продаден на Евертън, където също изгуби мястото си и в момента играе под наем в турския Фенербахче, където пък напоследък се заговори, че "фенерите" искат да прекратят сделката за преотстъпване с "карамелите".

Мнозина смятаха Али за следващото голямо име в английския футбол. Кариерата му за "шпорите" тръгна стремглаво напред. Той дори бе английски национал преди да загуби доверието и на Гарет Саутгейт.

Речта на Моуриньо може да чуете тук:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички