ВИДЕО: Впечатляващата серия на Ливърпул продължава


ВИДЕО: Впечатляващата серия на Ливърпул продължава
Снимка: Getty Images / Guliver

973 0

Тимът на Ливърпул записа четвърта поредна победа в английската Висша лига, след като днес воденият от Брендън Роджърс състав спечели с 2:0 домакинството си на Бърнли в среща от 28-ия кръг на Висшата лига.

Головете за мърсисайдци отбелязаха капитанът Джордан Хендерсън и Даниел Стъридж, а "червените" регистрираха шеста "суха мрежа" в последните си осем двубоя за първенство. Освен това, Ливърпул няма загуба във вече 12 поредни двубоя, печелейки седем от оследните си осем мача в шампионата.

Освен с попадение, Хендерсън се отличи и с асистенция, подавайки за попадението на Стъридж, който ознаменува подобаващо завръщането си сред титулярите.

"Червените" продължават да са непобедени във Висшата лига от 14-и декември, когато загубиха от Манчестър Юнайтед 3:0. Оттогава насам минаха вече три месеца, а възпитаниците на Брендън Роджърс имат само две поражения във всички турнир оттогава, като те дойдоха след продължения (Купата на лигата срещу Челси) и след дузпи (срещу Бешикташ през миналата седмица в Лига Европа).

Така Ливърпул отново се изкачи на пета позиция с актив от 51 точки, изоставайки на само две зад четвъртия Манчестър Юнайтед и зона Шампионска лига. Бърнли остава в зоната на изпадащите на английския елит с актив от 22 пункта.

 


Liverpool vs Burnley (2-0) Goals and Highlights... by footballdailytv

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички