ВИДЕО: Златните ръце на Куртоа пазят Сити далеч от Челси


ВИДЕО: Златните ръце на Куртоа пазят Сити далеч от Челси

1159 0

Челси стигна до пореден важен успех по пътя към титлата във Висшата лига, като тази вечер "сините" спечелиха лондонското дерби срещу Уест Хям с минималното 1:0 на "Ъптън Парк".

С основна роля за победата беше Тибо Куртоа, който направи феноменални спасявания срещу офанзивните футболисти на "чуковете", запазвайки победата на своите.

Още в 18' той се намеси отлично при удар на Кояте от близка дистанция, което пък се оказа ключово 4 минути по-късно. Тогава Рамиреш получи от Фабрегас вдясно в наказателното поле и центрира отлично за Азар, който с глава от метър остави Адриан безпомощен.

До края на полувремето Сако имаше два шанса да изравни, но Куртоа не трепна пред нападателя на Уест Хям.

Второто полувреме се разви по идентичен начин, като в 54' белгийският национал спря сигурен гол. Той отрази удар на Сако, който отиваше право на крака на Нолан на дясната греда. Две минути по-късно пък Рамиреш разтресе гредата зад Адриан.

В 61' пък Куртоа за пореден път показа, че е сред най-ключовите футболисти на Моуриньо, спасявайки пореден опит на Сако. В 72' и вратарят най-накрая сбърка, като предостави след спасяване топката на Сако на 2 метра от вратата, но ударът на нападателя беше избит - все още 0:1.

До края на двубоя Челси стабилизира играта си в халфовата линия с появата на Вилиан. Въпреки това футболистите на Уест Хям имаха няколко шанса, но така и не намериха начин да преодолеят Тибо Куртоа.

В 93' и късметът покри гостите, след като съдията не отсъди дузпа за игра с ръка на Кейхил в наказателното поле - 0:1. Минута по-късно Вилиан пропусна на празна врата, след като защитник успя да избие от голлинията.

Така за 9-и пореден път, в който Азар отбележи първия гол в мач на Челси, лондончани стигат до победата. Куртоа обаче обра овациите, а веднага след края на двубоя играчите го запрегръщаха

Благодарение на победата си "сините" от Лондон запазиха разликата от 5 точки с Манчестър Сити, но възпитаниците на Жозе Моуриньо са с мач по-малко.


West Ham vs Chelsea (0-1) Full Highlights ~ 04... by rubin7190

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички