ВИДЕО: Спорен гол на Бентеке донесе радост на "Анфийлд"


ВИДЕО: Спорен гол на Бентеке донесе радост на "Анфийлд"

1847 0

Ливърпул записа втората поредна победа от началото на сезона във Висшата лига, след като мърсисайдци стигнаха до много трудно 1:0 над Борнмут в последен мач от 2-ия кръг на английския шампионат.

Успехът дойде след само един точен удар във вратата на новака в елита, а автор на попадението стана Кристиан Бентеке, привлечен преди старта на кампанията срещу 32.5 милиона паунда.

В 24' Джордан Хендерсън получи топката отляво на нападението и центрира отлично в наказателното поле. Там трима футболисти се озоваха сами срещу вратаря, а Бентеке от метър засече топката - 1:0.

Това беше 50-и гол на белгийския национал във всички турнири с фланелката на английски отбори, както и негов първи след пристигането му на "Анфийлд". Също така това беше негов 4-и гол на легендарния стадион. Първите му три бяха с фланелката на Астън Вила.

За Хендерсън пък това е 10-а асистенция от началото на миналия сезон, с което се превръща в единствения английски играч с подобно постижение.

Гостите обаче ще имат сериозни претенции към реферите на двубоя. При попадението Коутиньо беше в очевидна засада, а според новия регламент във Висшата лига трябва да бъде отсъден "offside", въпреки че бразилецът не играе с топката.

Победата поставя Ливърпул редом до Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, които също почнаха шампионата с две поредни победи. Лестър също е с 6 точки, докато Борнемут все още е в преследване на първата си точка при дебютното участие в Премиършип.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички