Кака: След напускането на Джерард, Коутиньо трябва да поведе Ливърпул


Кака: След напускането на Джерард, Коутиньо трябва да поведе Ливърпул

1710 0

Бразилската суперзвезда Кака посъветва мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс да изгради своя тим около Филипе Коутиньо. Бившият футболист на Реал Мадрид засипа с комплименти 23-годишния си сънародник, който отбеляза късен победен гол през уикенда при гостуването на Стоук Сити.

"Аз съм голям почитател на Коутиньо. Смятам, че той може да се превърне в много важен играч за Ливърпул и за бразилския национален отбор. Очакванията към него в Ливърпул, който се бори да се върне в Шампионската лига, са много големи. Аз знам, че той може да справи", заяви Кака, цитиран от "Мирър".

"Един футболист не прави отбор, но отборът може да се изгради около даден футболист, аз вярвам, че той може да бъде именно този водещ играч. Коутиньо е скромен човек. Той няма да каже, че може да замести легенда като Стивън Джерард и истината е, че никой не може да го замени. Но след напускането на Джерард, Ливърпул се нуждае от някой, който да поведе отбора, а Коутиньо може да го направи", добави още бразилецът.

Кака каза няколко думи и друг бразилец в Ливърпул - Роберто Фирмино, който дойде на "Анфийлд" това лято от тима на Хофенхайм:

"Фирмино също ще се превърне в голям играч за Ливърпул. Той ще се разбира добре на терена с Коутиньо, но феновете трябва да му дадат време. Отборът плати за него голяма сума, но не трябва да забравяте, че той се приспособява към ново първенство и това ще му отнеме време."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички