ВИДЕО: Слаб дебют за Чех при шокираща загуба за Арсенал на старта


ВИДЕО: Слаб дебют за Чех при шокираща загуба за Арсенал на старта

1604 0

Най-голямата изненада от първия кръг на Висшата лига е факт, след като Арсенал прекъсна серията си от 9 поредни победи над Уест Хям и загуби с 0:2 от "чуковете" на собствения "Емиратс".

Воденият от Славен Билич тим се възползва оптимално от малкото си голови положения и, благодарение на Петър Чех и слабата отбрана пред него, успя да вкара по един гол през двете полувремена.

Първият гол в мача падна в 43'. Тогава при центриране от наглед не особено опасно статично положение, Петър Чех излезе неразчетено и около точката на дузпата беше изпреварен от Коуяте, който с глава забоде топката в опразнената врата.

12 минути след почивката пък резултатът беше удвоен. Тогава много слаба намеса на играчите на Арсенал дълбоко в собствената половина позволи на Мауро Сарате да стреля необезпокояван от 15 метра. Ударът му по земя беше в обсега на Чех, но новият вратар на "топчиите" отново показа колебание - 0:2.

Това бяха и първите два точни удара на "чуковете" в мача, но те се оказаха напълно достатъчни за победата. От своя страна "артилеристите" отправиха 19 удара, от които едва 3 точни.

Арсенал имаше 9 поредни победи и нямаше загуба в 14 поредни мача срещу Уест Хям. Освен това днешното поражение е под №3 в кариерата на Арсен Венгер в първия кръг на ПРемиършип.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички