Челси залитна на старта - Суонзи шокира шампиона


Челси залитна на старта - Суонзи шокира шампиона
Снимка: Getty Images/Guliver

1288 0

Челси зарадва критиците си, след като направи грешна стъпка на старта на Висшата лига. Шампионите завършиха наравно - 2:2, с не толкова претенциозният Суонзи Сити на "Стамфорд Бридж".

Суонзи започна по-активно двубоя, като през първия четвърт час Гомис изпусна две добри възможности да открие резултата. В 23-ата минута обаче Челси бе отборът, който поведе - Оскар изпълни пряк свободен удар, като центрира остро. Фабиански не се ориентира добре и топката влетя във вратата му. Само 6 минути по-късно Андре Аю върна интригата в мача, отбелязвайки дебютния си гол в Премиър лийг. В ситуацията Куртоа изби удар с глава на Гомис, но при добавката на Аю бе преодолян - 1:1.

Само 90 секунди след това Челси вече водеше в резултата отново. Вилиан центрира отляво, топката рикошира в крака на Фернандес и Фабиански не можа да реагира - 2:1.

Суонзи обаче бе твърдо решен да си тръгне с поне точка от "Стамфорд Бридж" и започна агресивно и след почивката. Гомис и Фернандес записаха пропуски, а удар на Шелви срещна гредата.

В 52-ата минута се случи нещо неочаквано от публиката на Челси. Гомис бе изведен зад защитата на "сините", Куртоа излезе да го пресрещне и го фаулира на границата на наказателното поле. Реферът на двубоя вдигна червен картон на белгиеца и отсъди дузпа, която Гомис превърна в гол.

Асмир Бегович се наложи да вади Челси от по-лоша ситуация, след като спаси опасен удар на Монтеро. Гомис успя да се разпише още веднъж във вратата на шампиона, но попадението бе отменено заради засада.

До края Раитлидж за "лебедите" и Азар за домакините можеха да решат мача, но записаха пропуски.
В последната минута на редовното време Коща настоя за пряк свободен удар за Челси, но не получи такъв. Това накара мениджъра на шампионите Жозе Моуриньо да засипе с упреци рефера на двубоя Майкъл Оливър.

Така равенството постави шампионите на Англия на шеста позиция в класирането, като Суонзи дори е над тях - на пето място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички