ВИДЕО: С 2 ранни гола на Хойлунд Манчестър Юнайтед срази опашкар и доближи топ 4


ВИДЕО: С 2 ранни гола на Хойлунд Манчестър Юнайтед срази опашкар и доближи топ 4
Снимка: Getty Images

1720 0

Манчестър Юнайтед постигна четвърта поредна победа във Висшата лига, надделявайки над Лутън Таун с 2:1. "Червените дяволи" си осигуриха победата благодарение на 2 бързи гола на Расмус Хойлунд - в 37-ата секунда и в 7-ата минута.

Лутън се върна в мача в 14-ата минута след попадение на Карлтън Морис, но не успя да стигне до изравнително попадение. Вместо това гостите направиха няколко пропуска през втората част, като особено голям бе този на Гарначо в 67'.

Въпреки това отборът на Ерик Тен Хаг стигна до трите точки и е в серия от 7 мача без загуба във всички турнири. За Лутън това е втора поредна загуба в шампионата. 

Манчестър Юнайтед започна шеметно и стигна до 2 гола в рамките на 7 минути. И двата бяха дело на Расмус Хойлунд, като първият падна в 37-ата секунда от началото на мача.

Голът дойде след грешка на Лутън, като Хойлунд излезе сам срещу вратаря и го преодоля с лекота. Шест минути по-късно гостите изпълниха корнер, топката попадна у Гарначо, който от ръба на наказателното поле отправи изстрел. Тя попадна в гърдите на позиционирания в близост до вратата Хойлунд и влетя във вратата на домакините за 2:0.

В 14' обаче Лутън Таун се върна в мача при първата си добра атака. В ситуацията Карлтън Морис вкара с глава след рикошет за 1:2.

Голът даде крила на Лутън, който взе инициативата в мача и контрола върху топката. До края Лутън едва не наказа грешка на Хари Магуайър в 31', а в 37' Морис можеше да изравни, но стреля встрани от вратата от добра позиция.

През втората част двубоят продължи да се играе на високо темпо, като този път гостите играха по-добре. В 57' те можеха да си подпечатата успеха с трети гол, но стражът на Лутън - Камински, спаси удар на Рашфорд от ръба на наказателното поле след добра контратака на "червените дяволи".

Три минути по-късно нова хубава контратака на Юнайтед доведе до сериозна опасност за домакините. Бруно Фернандеш нахлу в наказателното им поле, елиминира вратаря, но на пътя на удара му към празната врата в последния момент застана Локонга, който я спря с шпагат.

В 67' пък длъжник на своя тим стана Алехандро Гарначо, който се отличи с голям пропуск. Чудесно подаване на Рашфорд го остави сам срещу вратаря почти от централната линия, но той се засуети и когато стреля, топката се отклони в тялото на Камински. В последната игрова минута домакините можеха да стигнат до точката, но удар на Рос Баркли се отби в напречната греда. 

И двата тима запазват позициите си в класирането във Висшата лига - Манчестър Юнайтед е шести, на 5 точки от топ 4, а Лутън е на 17-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички