Арсенал взе първи три точки, Жиру се отпуши


Арсенал взе първи три точки, Жиру се отпуши

897 0

Арсенал записа първа победа за новия сезон във Висшата лига, след като стигна до трудно 2:1 като гост на Кристъл Палас в мач от 2-ия кръг на шампионата.

"Артилеристите" почнаха по-уверено двубоя, но добри положения в началото липсваха. Играчите на Алан Пардю се отбраняваха добре, но в крайна сметка капитулираха в 16'.

Защитник на домакините подари топката на Алексис Санчес, който веднага пусна топката отляво за Месут Йозил. Той нахлу към наказателното поле и центрира отлично към Жиру. Той се нагласи и с чудесна полу-странична ножица реализира за 0:1.

Това беше трети пореден гол за Жиру на терена на Палас, както и първи след 8 мача, в които той не се беше разписвал.

Все пак обаче в 28' резултатът беше изравнен. Джеймс Уорд получи топката на 15 метра от голлинията и с топовен изстрел по тревата в долния десен ъгъл направи Чех безпомощен - 1:1.

Арсенал зачести атаките си към вратата на Палас в следващите минути и, въпреки че до полувремето резултатът беше равен, Арсенал стигна до успеха в 55'.

При центриране от крилото в наказателното поле Алексис Санчес засече с глава, а на метър от голлинията Дилейни засече неспасяемо топката в собствената си врата - 1:2 за кандидат-шампионите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички