ВИДЕО: Експериментален Ливърпул губеше у дома в Карабао Къп, но 2 резерви изковаха обрата


ВИДЕО: Експериментален Ливърпул губеше у дома в Карабао Къп, но 2 резерви изковаха обрата
Снимка: Getty Images

6580 0

Ливърпул спечели първия полуфинал срещу Фулъм в Карабао Къп с 2:1. Успехът обаче не дойде лесно - мърсисайдци се наложи да обръщат на своя стадион вдъхновените гости.

"Котиджърс" поведоха изненадващо в 19-ата минута, когато Вилиан се възползва от грешка на Върджил ван Дайк и на младия Конър Брадли. След вяло първо полувреме, "червените" се 'събудиха" след почивката и вкараха две попадения.

В 68' Къртис Джоунс изравни резултата, а 3 минути по-късно резервата Коди Гакпо донесе обрата. Друга резерва тази вечер - Дарвин Нунес, асистира и за двете попадения на мърисайдци.

Ето как се разви мачът на "Анфийлд":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул наложи домакински натиск и в 6' успя да стигне до удар на Джоунс, попаднал в ръцете на вратаря на Фулъм. След няколко атаки на "червените" "котиджърс" успяха да ги изненадат и да поведат. Всичко започна след грешка на Върджил ван Дайк, като Перейра и Вилиан комбинираха бързо и вторият стреля от границата на малкото наказателно поле, за да мушне топката между краката на Ван Дайк и да шокира "Анфийлд" - 0:1!

Ливърпул обърна Фулъм в първи полуфинал на Карабао Къп

Пет минути по-късно лидерът в отбраната на мърсисайдци си изкара жълт картон за удар с лакът, като имаше желание у съперника наказанието за него да е и по-сурово. 

В 38' атака на Фулъм можеше да доведе до сериозни "щети" за Ливърпул, но Луис Диас се намеси с отиграване и попречи това да се случи. В 44' Перейра пробва да изненада резервния страж на мърсисайдци с не особено силен удар, но Келъхър улови. В този момент статистиката показва, че Фулъм е успял да отправи 3 точни удара срещу само 1 за домакините. 

Най-добрата ситуация през първата част дойде в 45+3', когато Джо Гомес стреля встрани от вратата.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Най-добрата ситуация през първата част дойде в 45+3', когато Джо Гомес стреля встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Най-доброто си положение до този момент Ливърпул създаде в 49-ата минута, когато Райън Гравенберх се "разбуди" и отправи силен удар, но встрани от вратата. Малко след това Диого Жота пропиля добър шанс, след като се забави и топката бе изчистена, преди да я е отиграл в наказателното поле. 

Двойна смяна за Юрген Клоп в 56' - Дарвин Нунес и Коди Гакпо влизат в игра, терена напуснаха Гравенберх и Харви Елиът. 

В 67' Ливърпул получи пряк свободен удар след фал срещу Конър Брадли, а след изпълнението на МакАлистър Антони Робинсън игра с ръка в наказателното поле. Съдията обаче изглежда не видя това и не свири дузпа за мърсисайдци.

Минута след това обаче Ливърпул изравни - много гъвкава и скоростна атака доведе до изстрел на Къртис Джоунс, като топката рикошира от гърба на Адарабиойо и се отби в мрежата на Фулъм - 1:1

С промените играта на мърсисайдци потръгна и само 3 минути след изравняването тимът на Юрген Клоп стигна до пълен обрат. При една нова атака Жота намери Нунес, който пък подаде ниско към Гакпо. Нидерландецът отигра и намери левия ъгъл на Лено от трудна позиция - 2:1!  В 79' и другата резерва - Нунес, опита да запише името си сред голмайсторите, но Лено спаси опасния му удар с глава. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Ван Дайк, Гомес, Гравенберх, Джоунс, Диас, Жота, Елиът, Конате, МакАлистър; 

Фулъм: Лено, Адарабиойо, Уилиан, Де Кордова-Рийд, Диоп, Кастан, Палиня, Перейра, Рийд, Робинсън, Хименес;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки изключително натоварената си програма, Ливърпул всячески успява да отстоява позициите си на всеки фронт. Мърсисайдци са еднолични лидери в класирането във Висшата лига с актив от 45 точки. Само преди дни отстраниха Арсенал от ФА Къп, докато в Лига Европа завършиха първи в своята Група "E". Същевременно с това възпитаниците на Юрген Клоп са само на крачка от финала на Карабао Къп. За да стигнат до него обаче ще трябва да се справят с коравия тим на Фулъм.

Фулъм, който не очарова с представянето си в елита на Англия, показва съвсем различно лице в този турнир. В шампионата "белите" са 13-ти с 24 точки на сметката си, докато в битката за Купата на лигата съумяха да отстранят Тотнъм, Норич, Ипсуич и Евертън, за да стигнат напълно заслужено до мач от полуфиналите. Възпитаниците на Марко Силва далеч не са за подценяване. 

Те показаха това и в последния двубой срещу Ливърпул, който загубиха, но с драматичното 3:4, създавайки сериозни главоболия на именития си съперник. В исторически план мърсисайдци имат превес в силите - 43 на 13 победи и 18 равенства във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички