Кой е най-новият мениджър във Висшата лига?


Кой е най-новият мениджър във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2801 0

Висшата лига посреща поредното ново име сред треньорите. Отборът на Саутхемптън обяви назначаването на австрийския специалист Ралф Хазенхютъл на поста мениджър в своя екип. Новината идва часове след загубата на "светците" от Тотнъм с 3:1 в първенството.

Треньорската рокада в състава на Саутхемптън настъпи, след като вече бившият мениджър на тима Марк Хюз разочарова с изявите си и бе уволнен от своята длъжност. Хазенхютъл бе определян от редица издания на Острова като именно треньорът, който ще заеме овакантения пост - и това днес стана факт.

Ралф Хазенхютъл е име, познато повече на немската футболна аудитория, тъй като професионалният му път като треньор преминава именно от там. Австриецът ръководеше отбора на Ред Бул Лайпциг до май тази година, когато напусна поста.

Снощната загуба на "светците" бе изгледана от Хазенхютъл, но от трибуните. Неговият дебют на английска почва ще се осъществи през уикенда, когато Саутхемптън се изправя срещу състава на Кардиф.

Собственикът на "червените" Ралф Крюгер сподели следното: "Успехите в миналото на Саутхемптън са изградени върху ясна философия. Тя набляга върху развитието на играчи, както от академията, така и привлечени от други клубове. Способността на Ралф да ръководи играта и да развива таланти са видими и това го прави перфектен избор за мениджър на нашия отбор."

Самият Хазенхютъл също изрази желанието си да изправи отново "светците" на крака. Той подчерта още, че се надява неговото име да се превърне в разпознаваемо на Острова: "Чувствам, че моята философия пасва отлично на Висшата лига и искам хората да видят именно това в моя отбор."

"Светците" се намират на дъното на таблицата в шампионата, като разполагат с едва девет точки. Със същия актив могат да се "похвалят" и съставите на Бърнли и Фулъм. Междувременно се появиха информации, че водачът в Премиър Лийг Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от Шампионска лига. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички