Венгер съжали, че е отказал много по-добра оферта за Алексис Санчес


Венгер съжали, че е отказал много по-добра оферта за Алексис Санчес
Снимка: Guliver/GettyImages

2045 0

Мениджърт на Арсенал Арсен Венгер е признал, че съжалява, че е изпуснал да продаде Алексис Санчес през летния трансферен прозорец. Той е признал пред представител на "Mirror", че е трябвало да прати чилийския ас в Манчестър Сити в края на август, когато постъпи и оферта за него.

В последния ден на прозореца през лятото "гражданите" са отправили финална оферта на стойност 60 милиона паунда за бившия ас на Барселона. Тогава френският специалист още смяташе, че може да го убеди да остане в отбора. Алексис обаче не изглеждаше като себе си по време на първата част от сезона, като настоя да напусне още през януари. Той имаше още едва 6 месеца от своя контракт и Арсенал беше принуден да го прати някъде, за да не го изпусне без трансферна сума.

През зимата обаче Сити предложи едва 25 милиона паунда, а в последния момент Манчестър Юнайтед изникна като фаворит за подписа му след оферта за 35 милиона паунда. В крайна сметка, двата тима се разбраха да направят размяна - Санчес за Хенрих Михтариян. Заради правило във Висшата лига обаче нямаше директна размяна, а прехвърляне на сума от 38 милиона паунда два пъти - веднъж в посока Лондон, веднъж в посока Манчестър.

Засега решението на Венгер обаче изглежда добро. Арменският плеймейкър записа 3 асистенции в първия си мач за "артилеристите" - 5:1 срещу Евертън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички