Венгер обявил пред играчите: След края на сезона напускам


Венгер обявил пред играчите: След края на сезона напускам
Снимка: Guliver/Getty Images

920 0

Изненадващият ход на Арсен Венгер е факт - след края на сезона той ще напусне Арсенал след почти 21-годишна кариера начело на "артилеристите". Според информация на кореспондента на "BeIn Sport" Танкреди Палмиери, френският специалист е съобщил новината в разговор с играчите преди 3 седмици, а чак след това е уведомил ръководството на лондонския тим.

Венгер е говорил първо с играчите, които най-дълго са били в отбора, а след това в базата на тима е съобщил на целия тим, че ще напусне. Това се е случило след тежката загуба с 1:5 от Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" и според италианския журналист и бивш агент това поражението в крайна сметка е убедило Венгер, че това е правилният ход.

Самият специалист е имал предложение за удължаване на договора с 2 години още в началото на сезона, но няма да се възползва от тази оферта и след края на сезона във Висшата лига напуска. Засега не е ясно кой ще е следващият му отбор, но Венгер не планира да се оттегли от футбола по подобие на Сър Алекс Фъргюсън, който сложи край на кариерата си след напускането на Манчестър Юнайтед.

Част от звездите в тима не са приели добре решението на Венгер и вече търсят начин да напуснат клуба. Най-сериозно е положението при Месут Йозил, който има условие французинът да остане в тима, за да преподпише своя договор.

В последните седмици ръководството на "артилеристите" е изготвило списък с потенциални заместници на френската легенда, като начело на листата е Масимилиано Алегри. Желанието на клуба е бързо да бъде намерен заместник на мениджъра, за да може отборът да започне с ясна визия ерата след напускането на Арсен Венгер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички