Ван Гаал посочи футболиста, на когото разчита най-много срещу Волфсбург


Ван Гаал посочи футболиста, на когото разчита най-много срещу Волфсбург
Снимка: Gulliver/Getty Images

1968 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал изрази надеждата си Бастиан Швайнщайгер да поведе отбора по пътя към осминафиналите на Шампионска лига.

"Червените дяволи" гостуват утре вечер на Волфсбург в последен двубой от груповата фаза на турнира и трябва да търсят победа, за да са сигурни за класирането си в следващата фаза.

Преди двубоя в лагера на английския гранд има куп проблеми с контузени, но все пак Луис Ван Гаал заяви, че се надява в тежкия двубой Бастиан Швайнщайгер да се прояви като лидера, какъвто е виждал, че може да бъде в Байерн Мюнхен.

"Причината да купим Швайнщайгер през лятото бе, че той е играч, който може да води и да насочва цял отбор в правилната посока. Това е важно - не го взехме само заради футболните му качества. Той може да води отбора си на и извън игрището", обясни днес Ван Гаал, цитиран от клубния сайт.

"Вярвам, че във всеки мач, в който играе, той може да се представи още по-добре, защото до момента не сме видели най-доброто от Швайнщайгер и това, което аз виждах в Байерн. Но със сигурност той може да поведе отбора напред.

Да, може да не отбележи 10 гола, но ще вкара поне 5, защото е изключително умен играч, а може да играе еднакво добре и с крака и с глава", завърши темата за липсата от голове на Бастиан през настоящия сезон. До момента той има 1 попадение (срещу Лестър с глава).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички