Ван Дайк срещу Салах за върха: Най-добрите петима в Ливърпул в ерата на Юрген Клоп (КЛАСАЦИЯ)


Ван Дайк срещу Салах за върха: Най-добрите петима в Ливърпул в ерата на Юрген Клоп (КЛАСАЦИЯ)
Снимка: Getty Images

7210 0

Ливърпул и Юрген Клоп се разделиха след 9 години. Тактикът успя да върне тима обратно на картата в Европа, но той нямаше да може да направи това без своите футболисти. SPORTLIVE.BG направи класация на най-добрите петима, играли на "Анфийлд" в ерата на германския специалист.

5. Садио Мане

Той се присъедини към "червените" на Юрген Клоп от Саутхемптън през лятото на 2016 година. Сенегалският национал беше разрушително, универсално крило, което можеше да бъде разположено както на левия фланг, така и в предни позиции. Известен със своя дрибъл, скорост, интелигентност, креативност, завършващи удари и висока степен на работа в защита, Мане вкара 120 гола и направи 42 асистенции в 269 изяви във всички състезания, спечелвайки седем трофея.

Още: Арне Слот взе важно решение в Ливърпул, с което може да ядоса част от играчите

 Садио Мане попадна в топ 5 на Ливърпул при Клоп

4. Алисон Бекер

Алисон се утвърди като един от най-добрите вратари в света по време на престоя си на "Анфийлд". Известен със своето спокойствие и умение един на един, бразилецът запази 113 чисти мрежи в 262 изяви във всички състезания, като два пъти спечели Златната ръкавица на Висшата лига.

3. Роберто Фирмино 

Още: В Нидерландия споделиха важна подробност за договора на Слот с Ливърпул и обявиха за колко години е

Роберто Фирмино е единственият играч в този списък, който се присъедини към Ливърпул преди пристигането на Юрген Клоп в клуба. Последният обаче извади най-доброто от бившата звезда на Хофайнхайм. 32-годишният играч беше ефективно използван като фалшива деветка, позволявайки на играчи като Садио Мане и Мохамед Салах да процъфтяват.

2. Върджил ван Дайк

Върджил ван Дайк е може би най-важното попълнение на Клоп след трансфера му за 75 милиона паунда от Саутхемптън в средата на сезон 2017/18. Нидерландецът напълно преобрази отбраната на Ливърпул, партнирайки си с играчи като Джоел Матип, Джо Гомес и Деян Ловрен - което позволи на "червените" да постигнат успех.

Ван Дайк зад Салах в ерата на Клоп

Още: След обвиненията, че "не уважил Клоп" при сбогуването му с Ливърпул: Нунес показа истинското си отношение към Юрген (ВИДЕО)

1. Мохамед Салах

Докато Ван Дайк има добра репутация, Мохамед Салах безспорно е най-великият играч на Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп. Египетският крал показа забележителна последователност през последните седем години, като вкара 211 гола и регистрира 89 асистенции в 348 изяви във всички състезания.

Мохамед Салах е най-великият в ерата

БОНУС: Трент Александър-Арнолд

Английският десен бек, подвизаващ се и по халфовата линия, също бе един от ключовите играчи на Ливърпул в ерата "Юрген Клоп". Любимецът на мърсисайдските фенове има специална връзка с "Анфийлд", тъй като е продукт на "червената" академия.

Още: Официално: Ливърпул обяви назначението на Арне Слот за мениджър на клуба

Ричарлисон от Тотнъм написа 2 изречения по адрес на Юрген Клоп

"Благодарен съм за думите му, но..." - Хосеп Гуардиола се разчувства и отговори на Юрген Клоп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички