В зрелище с 4 гола и 2 греди: Манчестър Юнайтед и Тотнъм спечелиха по 1 точка (ВИДЕО)


В зрелище с 4 гола и 2 греди: Манчестър Юнайтед и Тотнъм спечелиха по 1 точка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1941 0

В хубав мач от 21-вия кръг на английската Висша лига, Манчестър Юнайтед и Тотнъм не се победиха и завършиха 2:2 на "Олд Трафорд"!

Зрелище с 4 гола и 2 греди

"Червените дяволи" показаха 100% успеваемост, вкарвайки два гола с два точни удара. Тимът на Ерик тен Хаг на два пъти повеждаше в резултата - чрез попадения на Расмус Хойлунд (1:0) и Маркъс Рашфорд (2:1).

Играчите на Ангелос Постекоглу, които владееха повече топката (64:36), пък превърнаха само два от шестте си точни изстрела в попадения - Ричарлисон (1:1) и Бентанкур (2:2).

През първото полувреме гредите спасиха по веднъж и Гилермо Викарио, и Андре Онана. В първия случай Дестини Удоджи бе напът да си вкара автогол, а във втория Кристиан Ромеро нямаше късмет, след като засече с глава центриране от корнер. Любопитно е да се отбележи, че в хода на цялата среща бяха изпълнени общо 21 ъглови удара (13 от тях от "шпорите").

Класиране и следващи мачове

Манчестър Юнайтед събра актив от 32 точки и се изкачи временно на седмото място в таблицата. Следващият двубой на отбора е гостуване на Уулвърхемптън (1-ви февруари, кръг №22).

Тотнъм пък вече има точно 40 пункта на петата позиция в класирането, а на 26-и януари е домакин на Манчестър Сити в сблъсък от 1/16-финалите на ФА Къп.

Ето как се разви мачът Манчестър Юнайтед 2:2 Тотнъм (вижте головете на ВИДЕО):

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна пред погледите на сър Алекс Фъргюсън, сър Джим Ратклиф и Димитър Бербатов, които бяха на трибуните на "Олд Трафорд".

ГОЛ - 1:0 за Манчестър Юнайтед! В третата минута Маркъс Рашфорд бе изведен отляво зад отбраната на "шпорите", навлезе навътре в наказателното поле, но не успя да нанесе удар. След това обаче топката се озова в краката на Расмус Хойлунд, който с бомбен шут от десетина метра не остави никакъв шанс на Викарио. 

В 10' Тотнъм бе близо до изравняването - Родриго Бентанкур засече центриране от корнер с глава на първа греда, а Диого Далот изчисти топката пред голлинията. Малко преди това пък Тимо Вернер можеше да открие головата си сметка за лондончани, също с глава, но кълбото премина на половин метър встрани от целта.

ГОЛ - 1:1! В 19-ата минута гостите изравниха - Педро Поро центрира от ъглов удар, а защитата на "червените дяволи" позволи на Ричарлисон да скочи и да насочи с глава топката към долния ляв ъгъл на Онана. 

В 24' Уан-Бисака получи жълт картон за грубо нарушение срещу Бренън Джонсън, а 60 секунди по-късно с такъв се сдоби и Бентанкур - за разкарване на топката. В 31' Удоджи задържа с две ръце за кръста Гарначо в наказателното поле, а аржентинецът падна и поиска дузпа, но главният рефер не отсъди такава, а и не последва реакция от ВАР.

Седем минути преди края на редовното време на първата част Удоджи щеше да си вкара автогол - Рашфорд се опита да намери с центриране Хойлунд, който остана под топката, а десният бек на "шпорите" подложи глава, за да изчисти, но кълбото се насочи към вратата и се отби от лявата греда.

ГОЛ - 2:1 за Юнайтед! В 40' Рашфорд отново даде преднина на Манчестър - той направи двойно подаване с Хойлунд и след това стреля по диагонал от десет метра, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Викарио.

В 44' Тимо Вернер получи чудесен пас от Оливър Скип, който го изведе в ситуация 'eдно на едно' срещу Диого Далот. Нападателят си освободи място за изстрел с левия крак, но той бе крайно неточен. В последните секунди на първото полувреме Кристиан Ромеро нацели горната греда с глава, засичайки центриране от корнер!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ - 2:2! 50 секунди след началото на втората част Родриго Бентанкур изравни със силен шут с левия крак от малък ъгъл, завършвайки прекрасна атака. Асистенцията пък бе дело на Вернер!

В 58-ата минута Ерик тен Хаг извади Кристиан Ериксен и пусна на негово място Скот Мактоминей. В 62-рата 27-годишният шотландец стреля по земя от 20-на метра, а топката премина на 30-40 сантиметра встрани от дясната греда. След това Тен Хаг извърши още една корекция - Лисандро Мартинес се завърна от контузия, заменяйки Джони Еванс.

В 64' Удоджи тръгна да нахлува в наказателното поле, бе побутнат в гръб от Гарначо и падна на тревата, но реферът не посочи бялата точка. Последваха 15-на минути, в които нямаше сериозни опасности пред двете врати. В 80' Ангелос Постекоглу направи първа промяна - Брайън Хил замени Тимо Вернер.

В 85' пък Раду Драгушин дебютира официално за Тотнъм, заменяйки Оливър Скип. После Рашфорд излезе и на терена се появи Антони. В края на редовното време Мики ван де Вен получи схващане и бе заменен от Емерсон Роял. В 94-тата минута Скот Мактоминей можеше да донесе три точки на Юнайтед, но останал непокрит в наказателното поле не успя да нацели вратата с глава.

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Онана - Уан-Бисака, Варан, Еванс, Далот - Ериксен, Мейну - Гарначо, Фернандеш, Рашфорд - Хойлунд

Тотнъм (4-3-3): Викарио - Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи - Хойберг, Бентанкур, Скип - Джонсън, Ричарлисон, Вернер

Манчестър Юнайтед - Тотнъм по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Ерик тен Хаг е на девето място във временното класиране с актив от 31 точки и голова разлика 22:27. 

За последно "червените дяволи" победиха Уигън с 2:0 като гости в среща от 1/32-финалите на ФА Къп, която се състоя на 8-и януари.

Отборът на Ангелос Постекоглу заема петата позиция в таблицата със сбор от 39 пункта (42:29 голова разлика).

В последния си двубой "шпорите" надвиха Бърнли като домакини с минималното 1:0 (1/32-финал за ФА Къп, 5-и януари).

*Тотнъм срази Манчестър Юнайтед на свой терен с 2:0 в сблъсъка от втория кръг на Висшата лига, който се проведе на 19-и август. Головете тогава бяха дело на Папе Сар и Лисандро Мартинес (автогол).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички