В отговор на критиките: Съдиите в Англия ще ползват мониторите за ВАР


В отговор на критиките: Съдиите в Англия ще ползват мониторите за ВАР
Снимка: Getty Images/Guliver

1120 0

Съдиите от Висшата лига са получили инструкции да използват монитори покрай страничните линии за преразглеждане на видеоповторения, както и вземане на решения за червен картон, информира Sky Sports.

Досега реферите в английския елит се доверяваха единствено на мнението на колегите си в стаята за видеоповторения. Именно това им донесе и много критики, като с използването на мониторите ще могат да се доверят на личната си преценка. Мониторите за преразглеждане край терена бяха налични и в досегашните мачове от началото на сезона, но не бяха използвани нито веднъж в 220 срещи, тъй като на реферите бе препоръчано да приемат решението на колегите си от ВАР. 

"Критикуваме ги много, затова сме им предоставили помощ, която те трябва да приемат и да използват. Това е пищовът им, когато не са сигурни в някоя ситуация и могат да видят повторения, с помощта на които да я преразгледат. Трябва да ги използват“, каза Инфантино преди месец.

Наскоро пък играч от Висшата лига избухна срещу ВАР, като обяви, че всички футболисти са против него (вижте повече подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички