В отговор на критиките: Съдиите в Англия ще ползват мониторите за ВАР


В отговор на критиките: Съдиите в Англия ще ползват мониторите за ВАР

294 0

Съдиите от Висшата лига са получили инструкции да използват монитори покрай страничните линии за преразглеждане на видеоповторения, както и вземане на решения за червен картон, информира Sky Sports.

Досега реферите в английския елит се доверяваха единствено на мнението на колегите си в стаята за видеоповторения. Именно това им донесе и много критики, като с използването на мониторите ще могат да се доверят на личната си преценка. Мониторите за преразглеждане край терена бяха налични и в досегашните мачове от началото на сезона, но не бяха използвани нито веднъж в 220 срещи, тъй като на реферите бе препоръчано да приемат решението на колегите си от ВАР. 

"Критикуваме ги много, затова сме им предоставили помощ, която те трябва да приемат и да използват. Това е пищовът им, когато не са сигурни в някоя ситуация и могат да видят повторения, с помощта на които да я преразгледат. Трябва да ги използват“, каза Инфантино преди месец.

Наскоро пък играч от Висшата лига избухна срещу ВАР, като обяви, че всички футболисти са против него (вижте повече подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен ......

Реклама
Реклама