В Манчестър Юнайтед избрали да вземат Линдельоф вместо Ван Дайк


В Манчестър Юнайтед избрали да вземат Линдельоф вместо Ван Дайк
Снимка: Getty Images/Guliver

1414 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед е избрало да привлече Виктор Линдельоф вместо Върджил ван Дайк. Това е признал самият Ван Дайк в разговор със своя съотборник Чарли Остин в бившия им клуб Саутхямптън, който сега препредава онова, което му е казал нидерландецът в първата половина на сезон 2017/18.

Ван Дайк се присъедини към Ливърпул през януари 2018-а, но няколко месеца по-рано бе усилено спряган за трансфер на "Олд Трафорд". В крайна сметка Юнайтед привлече Виктор Линдельоф, а Ван Дайк е признал пред своя съотборник, че е бил много близо до трансфер, но "дяволите" са предпочели бившия играч на Бенфика.

"Спомням си, че в края на неговата кариера в Саутхямптън бяхме на пейката при едно гостуване на Челси. Тогава го попитах: "Какво става, Върджил, няма начин Юнайтед да не се е опитал да те привлече? Това е огромен клуб". Той ми отговори: "Знаеш ли, Чаз, през лятото ситуацията беше следната  - аз или Линдельоф. И те избраха Линдельоф", споделя Остин.

"Мислех, че се шегува. Никой не знаеше това, но той ми го каза на скамейката. Не можех да повярвам, бях като омагьосан. През лятото се говореше, че той ще отиде там и вместо това те взеха Линдельоф", добавя още той пред talkSPORT. През зимата Ливърпул плаща 75 милиона паунда, превръщайки Ван Дайк в най-скъпия защитник, а скоро след това бранителят оправдава голямата трансферна сума.

Междувременно се появиха информации, че Юнайтед и Ливърпул ще спорят на трансферния пазар за един от най-добрите млади бранители в света (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички