В Ливърпул са бесни: Никакви дузпи, Кейн и Ламела показаха как да се гмуркаме


В Ливърпул са бесни: Никакви дузпи, Кейн и Ламела показаха как да се гмуркаме
Снимка: Gulliver/GettyImages

1157 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк е категоричен, че Хари Кейн е играл нечестно при ситуацията с първата дузпа във вчерашния мач между двата отбора (2:2). В заключителните минути на редовното време Кейн изработи дузпа, падайки след минимален контакт с вратаря Лорис Кариус.

Кейн застана зад бялата точка, но Кариус парира удара му. По-късно нападателят успя да се разпише от друга дузпа, която бе отсъдена в допълнителното време и също бе доста спорна, за нарушение с коляно на Ван Дайк срещу Ерик Ламела. Тук 11-метров наказателен удар също е нямало, уверен е Ван Дайк.

"Мисля, че си беше гмуркане. Ясно бе, че се гмурна, но никой не говори за това. Може да се дискутира в първия случай имаше ли засада, лично аз смятам, че имаше. Реферът и помощникът му решиха друго и отсъдиха дузпа, но добре, че не я вкараха.

Относно втората, видях движението му и дръпнах крака си, но Ламела просто застана с тяло пред топката и падна след това. Първоначално арбитърът реши играта да продължи, но страничният съдия видя друго и съм много разочарован. Ясно беше, че нямаше дузпи и в двата случая", коментира Ван Дайк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички