Каква драма! Две спорни дузпи и гол шедьовър развалиха шоуто на Салах


Каква драма! Две спорни дузпи и гол шедьовър развалиха шоуто на Салах
Снимка: Guliver/GettyImages

3748 0

Невероятно драматичен край беляза дербито Ливърпул и Тотнъм. Двата тима не успяха да се победят, завършвайки при резултат 2:2 в един истински трилър на "Анфийлд".

machovete.com/bet365

Още във 2' Салах успя да отбележи гол, след като Дайер сбърка и му подаде сам срещу вратаря - грешка на защитата и 1:0 за домакините.

Тотнъм атакуваше през целия двубой, докато мърсисайдци се отбраняваха дълбоко. Клоп дори пусна в игра трети защитник, което обаче обърка схемата на "червените". Тотнъм натисна още по-здраво, а в 80' Уеняма нанесе истинска тупалка със скорост 132 км/ч - топката влетя неспасяемо във вратата и 1:1.

Малко по-късно беше отсъдена много спорна дузпа в полза на Тотнъм, но Кариус спаси дузпата, а малко след края на редовното време Салах с невероятен пробив през цялата защита на Тотнъм и от малък ъгъл направи 2:1.

Това обаче не беше всичко. В последните секунди на срещата Ван Дайк фаулира Ламела и беше отсъдена втора дузпа. Този път Кейн беше точен и направи резултата 2:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул успя да поведе още в 3', след като стана карамбол в средата на терена. Фирмино едва не загуби топката, но след няколко рикошета топката се насочи към наказателното поле на Лорис. Там обаче изскочи Салах, който остана сам срещу вратаря и се разписа за 1:0.

Малко по-късно Милнър се опита да даде прострелно подаване за Салах, Санчес успя да подложи крак, но това се превърна в голов удар. Топката обаче профуча на сантиметри от страничния стълб.

Постепенно Тотнъм установи лек превес в средата на терена и се опитваше да организира нападения в половината на съперника, които обаче бяха отлично парирани от добре подредената отбрана на съперника. Едва в 40' гостите отправиха първия си точен изстрел, след като Дембеле стреля от разстояние, но Кариус спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

По-активният отбор в началото на полувремето определено беше този на Тотнъм. "Шпорите" организираха няколко много интересни нападения, а в 56' Сон се озова сам срещу Кариус. Вратарят обаче успя да отрази топката. Малко по-късно стражът отново се прояви по прекрасен анчин, след като спаси удар с глава на Кейн.

Виждайки че губи халфовата линия, Клоп пусна в игра Вайналдуум на мястото на Хендерсън, а Мане беше заменен от Окслейд-Чембърлейн, който трябваше да изостри нападението на Ливърпул, което не работеше добре през вторите 45 минути.

В 84' Ериксен опита подаване към наказателното поле, което Ловрен се опита да пресече, но даде топката директно на Кейн, той заобиколи вратаря и беше повален на тревата - дузпа за Тотнъм. Останаха съмнения обаче, че е трябвало да бъде отсъдена засада. Кейн обаче стреля право във вратаря и Кариус отрази, а при добавката Ламела не стреля добре - ужасяващ пропуск за гостите.

Сериозната тактическа грешка, която Клоп допусна с изтеглянето на своите в отбрана, беше поправена от Салах в самия край на мача. Той получи топката в страни от вратата, премина през четирима защитници и от нищожен ъгъл вкара феноменален гол - 2:1 в полза на мърсисайдци.

В добавеното време се стигна до втора дузпа в полза на Тотнъм. Въпреки че съдията подмина ситуацията, страничният рефер сигнализира за нарушение на Ван Дайк срещу Ламела, което беше много, много спорно. Този път Кейн беше точен, вкарвайки своя гол №100 във Висшата лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Юрген Клоп не е забравил за погрома преди няколко месеца на 'Уембли" и взизма решение да заложи на Джеймс Милнър в средата на терена, който да помага активно на деванзивните халфове Джан и Хендерсън. Интересното обаче е, че той за пръв път залага на двойка Ловрен - Ван Дайк в сърцето на отбраната.

Този ход не проработи, като Тотнъм продължаваше да натиска, а Ливърпул да се защитава. "Червените" изиграха най-силните си 80 минути в защита, но дори това не успя да помогне на отбора да не допусне гол. Бен Дейвис беше изведен по дясното крило и пробва прострелно центриране, което беше пресрещнато с плонж от Кариус.

Наглед това беше всичко, но топката попадна в краката на влезлия в 78' Уеняма, който с фантастичен удар закова топката в горния десен ъгъл - шеметен гол и 1:1.

Ливърпул: Кариус, Алекзандър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робертсън, Джан, Хендерсън, Милнър, Салах, Мане, Фирмино

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Вертонген, Санчес, Дейвис, Дайер, Дембеле, Екриксен, Деле Али, Сон, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ливърпул беше в много силна серия през януари в английската Висша лига, но изненадващата загуба от Суонси поразвали впечатленията, които оставиха възпитаниците на Юрген Клоп. Въпреки това отборът е в отлична форма и заема 3-ата позиция с актив от 50 точки - 6 по-малко от втория Манчестър Юнайтед, но и мач по-малко.

Тотнъм обаче е в опасна близост. Възпитаниците на Маурисио Почетино са 5-и с 48 точки и пристигат на "Анфийлд" след мач, в който буквално разпиляха Манчестър Юнайтед с 2:0, а играта на "шпорите" беше категорична.

В последния мач между двата отбора в края на октомври Тотнъм разби Ливърпул с 4:1, но на "Анфийлд" лондончани са печелили за последно през 2011 година. Това е и единствената победа на Тотнъм като гост на "червените" през 21-и век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички