В изключителна драма: Рашфорд и младоци спасиха Манчестър Юнайтед от пореден срам (ВИДЕО)


В изключителна драма: Рашфорд и младоци спасиха Манчестър Юнайтед от пореден срам (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1313 0

Манчестър Юнайтед се върна на победния път след драматичен и много важен успех в 22-рия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Ерик тен Хаг се наложиха с 4:3 като гости на коравия тим на Уулвърхямптън.

Резултата за гранда от "Олд Трафорд" още в 5-ата минута откри силно критикуваният в последните дни Маркъс Рашфорд. В 22-рата минута Расмус Хойлунд удвои преднината на своя отбор. Пабло Сарабия върна едно от попаденията за домакините от дузпа в 71-вата минута. Скот Мактоминей обаче върна разликата от 2 попадения само 4 минути по-късно.

Макс Килман отново върна напрежението в редиците на гостите с гол 5 минути преди края на редовните 90. В 5-ата минута на продължението Педро Нето възстанови паритета, а за да бъде драмата пълна, Коуби Мейну сложи точка на спора в 97-ата минута, правейки крайното 3:4.

Така Юнайтед дръпна на 3 точки пред осмия Нюкасъл, увеличавайки актива си на 35. Тимът все пак остана на цели 8 пункта от Топ 4. Уувс от своя страна заема 11-тата позиция с 29 точки на сметката си. 

"Вълците" нарушиха серията си от 7 поредни мача без загуба във всички турнири. Последната им загуба у дома пък бе през септември с 1:3 от Ливърпул.

Как се разви двубоят?

Манчестър Юнайтед откри резултата още в 5-ата минута и с първия си удар посока противниковата врата. Диого Далот центрира хубаво отдясно в наказателното поле. Бруно Фернандеш остави топката на Расмус Хойлунд, който продължи към Маркъс Рашфорд, за да изведе англичанинът своя тим напред.

В 22-рата минута английският колос удвои преднината си. Отново Рашфорд получи отляво. Този път той реши да подаде на Люк Шоу, който напредна и с успоредно центриране намери Хойлунд за 2:0.

"Вълците" реагираха като попарени и бяха съвсем близо да подарят и трето попадения на опонента си. С топка в крака се озова Гарначо, който комбинира с Фернандеш. Капитанът опита да намери Хойлунд, но подаването бе малко по-дълго от необходимото. 

Изглеждаше сякаш всичко ще утихне, но Мат Дохърти върна твърде леко коженото "кълбо" към Са. Вратарят на Уувс се насочи към него, което обаче стори и датският таран на Юнайтед. Той успя да блокира опита за изчистване, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

В последната минута от редовните първи 45 възпитаниците на Ерик тен Хаг стигнаха до 3-ти гол. Рашфорд изведе добре Гарначо, който продължи към Хойлунд. Таранът я промуши между краката на Са и отбеляза. След преразглеждане от ВАР обаче попадението бе отменено поради засада.

Още един гол на гостите бе отменен само 3 минути по-късно. Каземиро засече с глава хубаво центриране на Фернандеш, пращайки коженото "кълбо" в мрежата. И той обаче беше в положение на засада.

В началото на второто полувреме, Манчестър Юнайтед имаше перфектната възможност да увеличи преднината си с трети гол. След страхотен дълъг пас от капитана Бруно Фернандеш към непокрития Гарначо на десния фланг, последният напредна на скорост към наказателното поле и подаде към нахлуващия португалец. Въпреки това, той се забави с изпълнението и неговият удар бе блокиран от Крейг Доусън.

Малко след това, Улвърхемптън също пропусна златен шанс да намали изоставането си. Педро Нето центрира в наказателното поле, където вратарят Онана закъсня с намесата си. Той беше изпреварен от капитана Килман, който насочи топката с глава към вратата. Лисандро Мартинес обаче някак успя да изчисти топката току пред голлинията.

В 55-ата минута Манчестър Юнайтед отново беше близо до трети гол след грешка в подаването на Тоти Гомеш. То позволи на Гарначо да вземе топката и да комбинира с Хойлунд, но Са спаси отлично.

В 68-ата минута Улвърхемптън получи шанс да изпълни дузпа след нарушение на Каземиро срещу Педро Нето, потвърдено след проверка с ВАР. Пабло Сарабия се появи от пейката, застана зад топката и  реализира, връщайки своя отбор в играта.

Отговорът на Манчестър Юнайтед не закъсня. Тимът, воден от Ерик тен Хаг, възстанови преднината си само четири минути след гола на Уулвс. Центриране от корнер на Бруно Фернандеш намери непокрития Скот Мактоминей в наказателното поле, който с глава прати топката в мрежата на противника.

Драмата достигна своя връх минути преди края на редовното време, когато Уулвърхемптън отново намали изоставането си до един гол. След корнер, изпълнен от Сарабия, опит за изчистване с глава от Бруно Фернандеш не беше успешен, което позволи на Доусън да направи опит за удар, превърнал се в подаване към Килман. Бранителят овладя топката и шутира, като ударът му рикошира от Онана и Далот, намирайки пътя към мрежата за 2:3.

Интригата се заплете още повече в 95-ата минута, когато Уулвърхемптън организира скоростна контраатака след корнер. Домакините бързо се прехвърлиха в нападение и благодарение на Педро Нето, който преодоля Онана с хубав изстрел, изравниха резултата до 3:3.

И това обаче не беше всичко от зрелищния мач. Веднага след гола на Уулвърхемптън, Манчестър Юнайтед се втурна в нападение. Появилият се от резервната скамейка Омари Форсън подаде напред към Коби Мейну. С великолепен дрибъл младокът преодоля няколко противникови защитници и с още по-добър фалцов удар в далечния ъгъл остави без шанс за реакция Са, връчвайки победата на своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички