В другата част на Манчестър ликуват - Сити надви с лекота Брайтън


В другата част на Манчестър ликуват - Сити надви с лекота Брайтън
Снимка: Getty Images/Guliver

1166 0

Манчестър Сити продължи чудесното си представяне през новия сезон във Висшата лига, като се наложи над гостуващия Брайтън с 2:0. Попаденията, които вкараха Рахийм Стърлинг и Серхио Агуеро, пратиха "гражданите" отново на върха в класирането, поне за малко, тъй като досегашният лидер Ливърпул играе срещу Челси малко по-късно тази вечер.

Мачът започна с превъзходство за домакините и във владението на топката и в план атака. Резултатът бе открит в 29' - след атака на скорост Бернардо Силва подаде към Агуеро, той намери Сане отляво. Германецът центрира успоредно на голлинията, Стърлинг засече и реализира за 1:0.

До края на полувремето Сити пропусна да удвои аванса си чрез Стърлинг, като вратарят на Брайтън успя да отрази. Малко след това Райън се намеси добре и след удар отдалеч на Фернандиньо. След подновяването на играта отново шампионът бе по-активният тим и регистрира още няколко пропуска - чрез Сане, Агуеро и Силва. Вторият гол все пак падна в 65' - след рейд на Агуеро почти от центъра, при който аржентинецът премина поне трима съперникови бранители. След това той подаде на Стърлинг, който му върна веднага, за да стреля и да спре топката в мрежата на Райън.

В класирането Брайтън падна до 15-ата позиция със само 5 точки в актива си. Тимът на Хосеп Гуардиола има само точка повече от мърсисайци - 19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички