В Англия ще правят трансфери по точкова система заради Brexit?


В Англия ще правят трансфери по точкова система заради Brexit?
Снимка: Оф. сайт на Висшата лига

1256 0

Английските футболни клубове може да предприемат нов подход за привличане на играчи през зимния и летния трансферен прозорец заради Брекзит, информират две водещи британски издания - "BBC и The Telegraph". Те може да използват система за оценяване на играчите, които искат да привлекат.

Още от началото на 2021 година във Висшата лига ще работят по нови правила за привличане на чуждестранни играчи. Това е свързано с факта, че Великобритания взе решение да излезе от Европейския съюз. Към момента английските клубове могат безпроблемно да купуват играчи над 16 години от държави в ЕС, но Брекзит ще промени всичко.

Според споменатите издания, по време на преговорите между Футболната асоциация на Англия, Висшата лига и правителството на страната е било решено да се въведе точкова система, която да позволи най-добрите таланти на Европа да продължат да идват на Острова, като по този начин се отсяват посредствените играчи.

Точковият "бал" на всеки играч, който иска да играе във Висшата лига, ще зависи от броя изиграни мачове на международно ниво, качеството на първенството, в което играе, трансферната му стойност и предполагаемата заплата.

Така излиза, че легионерите от европейския съюз ще бъдат приравнени към онези от държави извън съюза, за които и сега съществуват строги критерии, за да получат работна виза. Тук обаче ще действа нова система. А кога може да се поднови футболът в Англия вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички