Уволняват Конте при титла?


Уволняват Конте при титла?
Снимка: Getty Images/Guliver

2976 0

За някои това може да изглежда смешно и забавно, но истината в английската Висша лига е, че до една година след спечелването на титлата си "пътник". Поне такава е тенденцията в най-оспорваното футболно първенство на планетата.

Тя започна през 2012 година, когато Роберто Манчини спечели титлата начело на Манчестър Сити. След края на следващия сезон той беше уволнен, а през 2013 години Сър Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед триумфираха със златните медали. Година по-късно легендарният шотландец се отказа от играта.

Шампион през 2014 година беше Мануел Пелегрини, който изведе своите до първото място, но година и половина по-късно беше обявено, че Хосеп Гуардиола ще го наследи начело на "гражданите" - новина, която знаеха и мениджърът, и играчите след края на сезон 2014/15.

Следващите двамата треньори, спечелили титлата, дори не останаха цял сезон - Жозе Моуриньо беше уволнен в средата на сезона, само 6 месеца след като върна Челси на върха. Клаудио Раниери пък беше уволнен миналата седмица, след като изведе Лестър до най-сензационната титла в историята на футбола.

В момента Челси е категоричен лидер във Висшата лига и едва ли е много спокоен за мястото си там. Ще наруши ли тенденцията Конте - предстои да разберем, ако лондончани задържат аванса си в класирането и станат шампиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички