Суонзи се бори, но Челси е неудържим към титлата


Суонзи се бори, но Челси е неудържим към титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

1255 0

Челси победи не без известен труд Суонзи в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. "Сините" се наложиха с 3:1 над непретенциозния си съперник на своя "Стамфорд Бридж" и дръпнаха с 11 точки на втория Манчестър Сити.

Челси поведе след бърза акция пред противниковото наказателно поле. В 19-ата минута Педро асистира на Сеск Фабрегас, който отблизо направи вратаря на "лебедите" безпомощен.

Това бе 9-ото пряко участие на испанеца в отбелязването на попадение от Челси в последните 9 мача. Той има на сметката си 6 гола и 3 асистенции.

Фабрегас пък е замесен в 6 гола от последните си 6 мача у дома във Висшата лига. Той е вкарал 2 попадения и е дал 4 асистенции.

В следващите минути стражът на Суонзи отрази удар на Фабрегас, а Гари Кейхил стреля с глава, но на сантиметри от целта.

Гостите изненадаха неприятно лидера в класирането в добавеното време на първата част. Фернандо Йоренте избяга на своя пазач и успя да засече топката след изпълнение на пряк свободен удар. Нападателят вкара с глава от точката на дузпата за 1:1.

След почивката Суонзи успя да задържи равенството с намеси или благодарение на късмет. В 72-ата минута обаче Педро бе над всички и възстанови преднината на "сините" с блестящ удар от около 20 метра - 2:1.

В 84-ата минута Челси затвърди превъзходството си с ново попадение. Азар намери Диего Коща непокрит в наказателното поле и испанецът със страхотен завършващ удар опъна мрежата за 3:1. Това бе негов осми гол в последните му 5 мача срещу този съперник.

"Сините" са лидер в класирането във Висшата лига с 63 точки, докато Суонзи е на 15-о място с 24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички