Уулвърхемптън се доближи до топ 4 след победа над Астън Вила


Уулвърхемптън се доближи до топ 4 след победа над Астън Вила
Снимка: Getty Images/Gulliver

749 0

Отборът на Уулвърхемптън продължи с отличните си изяви след подновяването на сезона във Висшата лига, след като победи Астън Вила с 1:0 като гост в регионалното дерби от 32-ия кръг на шампионата. По този начин "вълците" записаха трети пореден успех, без да допуснат гол, след рестарта на първенството.

На "Вила Парк" възпитаниците на Нуне Ешпирито Санто контролираха събитията и позволиха на съперника си да отправи само един точен удар в целия двубой, като от своя страна се възползваха от една от възможностите си, за да поведат в резултата в 62-та минута с гол на Леандер Дендонкер. До края на срещата Виланите нямаха сили да отговорят и по този начин записаха осми пореден мач без победа в Лигата.

След този успех Уулвс се изкачи до пето място в класирането с 52 точки, на две зад четвъртия Челси и три зад третия Лестър Сити. По този начин "вълците" дадоха сериозна заявка, че ще се борят за класиране в топ 4 до края на сезона. Астън Вила остава на предпоследната позиция в подреждането с актив от 27 точки, колкото имат и двата тима пред бирмингамци в класирането - Борнемут и Уест Хем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички